Banjalucki info

Zbog loše urađenog puta izvođač kažnjen i mora da radi ponovo

Zbog loše izvedenih radova i probijanja rokova na rekonstrukciji putnog pravca Brkovića put, izvođač radova „Bunić kompani“ d.o.o Banja Luka kažnjen je novčano i naloženo je da popravi uočene nedostatke.

-Zbog kašnjenja u izvođenju radova izvođač „Bunić kompani“ d.o.o. Banja Luka, kažnjen je novčano u skladu sa odredbama Ugovora o rekonstrukciji lokalnih i nekategorisanih puteva u 2021. godini. S obzirom na to da nije izvršio primopredaju radova zbog uočenih nedostataka od strane Odjeljenja za saobraćaj i puteve izdat je nalog da se otklone nedostaci – naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Nakon što se isti otklone i izvrši primopredaja radova, izvođač će tek tad steći pravo na obračun i naplatu radova, nakon čega teče garantni rok od dvije godine.

Podsjećamo da gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem od početka mandata insistira na profesionalnom izvođenju radova.

Firme koje se usude da loše izvode radove, moraju da budu spremne na to da će Grad odgovoriti raskidom saradnje. Do sada je, zbog propusta odnosno probijanja rokova ili loše izvedenih radova – kažnjeno nekoliko izvođača radova.

Ostalo iz kategorije

Todorović: Vakcinacija izazov, ali i najbolje rješenje

Redakcija

Od 1. juna pozivi za finansiranje sportskih organizacija

Administrator

Mandić: Intenzivirane aktivnosti na projektima prečišćavanja otpadnih voda

Administrator