Banjalucki info

Završena 11. sjednica, Gradu umanjeni prihodi za četiri miliona KM

Skupština Grada okončala je 11. sjednicu na kojoj je usvojena odluka o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti za 2022. godine, uz amandman Kluba odbornika SNSD-a kojim je smanjen izvorni prihod Grada za četiri miliona KM.

Za amandman je glasalo 17 odbornika, a devet je bilo protiv.

-Smanjili su izvorni prihod Grada za četiri miliona KM. Pored toga, odustali su od našeg prijedloga da se za milion KM poveća ulaganje za sport. Odbili su i investitora koji je htio da otvori nova radna mjesta, a riječ je o investitoru Tropik koji je tražio izmjenu regulacionog plana kako bi nove objekte mogao da prilagodi novoj vrsti proizvodnje – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je kazao, ovim su poslali poruku da ih ne interesuju ni investicije ni prihodi Grada.

-Sada moramo da sagledamo budžet i da vidimo čega se za ova četiri miliona moramo odreći – poručio je gradonačelnik.

Najavio je da će se morati razmisliti o političkom odgovoru na sve ovo.

U nastavku današnje sjednice usvojeno je i više prijedloga odluka o dodjeli u zakup pod posebnim uslovima poslovnih prostorija različitim udruženjima, te Odluka o utvrđivanju sufinansiranja boravka djece u privatnoj predškolskoj ustanovi na teritoriji grada Banje Luke.

„Zeleno svjetlo“ dobio je program razvoja sporta za ovu godinu i plan sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma i projekata iz kulture.

Podsjećamo, u prvom dijelu ovog 11. zasjedanja 3. marta Skupštine grada Banje Luke razmotrila je prvih pet tačka dnevnog reda čiji je predlagač bila Komisija za izbor i imenovanje, nagrade i priznanja s obzirom na to da je gradonačelnik Draško Stanivuković napustio to zasjedanje zbog skidanja sa dnevnog reda tačaka koje se odnose na investicije.

Foto: S. Ćuković

Ostalo iz kategorije

Dogovorena dalja saradnja Srpske i Srbije

Redakcija

Nema pooštravanja mjera za praznike

Administrator

ZDRAVSTVO JE JEDAN OD ČETIRI STUBA MOĆI DRŽAVE! Vučić i Dodik obilaze Institut Torlak!

Administrator