Banjalucki info

Za bolje uslove: Počela sanacija krova na školi u Potkozarju

U toku je sanacija krova na objektu Osnovne škole „Milutin Bojić“ u Potkozarju.

Kako bi se obezbijedili bolji uslovi za odvijanje nastavnog procesa, za ove radove Grad je obezbijedio 10.000 KM.

Naime, preko 600.000 KM  izdvojeno je prošlodogišnjim rebalansom gradskog budžeta za sanacione radove u više osnovnih škola na području grada.

Tako su, u saradnji Grada i OŠ „Branko Ćopić“, obezbijeđena sredstva potrebna da se uspješno prevaziđe problem sa brojem učionica u ovoj školi, u kojoj su od jedne veće prostorije formirane dvije funkcionalne učionice.

U proteklom periodu u OŠ „Georgi Stojkov Rakovski“ izvršena je sanacija podova, pa je oko 75 kvadrata dotrajalog poda zamijenjeno novim,  a saniran je i dio kanalizacije u prizemlju.

Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ dodijeljena su sredstva za ugradnju zidne obloge i sanaciju parketa u dvije učionice.

Radovi na sanaciji školskih toaleta uskoro bi trebali početi u Područnom odjeljenju OŠ „Vojislav Ilić“ u Bočcu, a značajna sanacija očekuje se u narednom periodu i u OŠ „Milan Rakić“, gdje je predviđena zamjena stolarije na centralnoj i područnoj školi, a u područnom odjeljenju ove škole planirana je i sanacija krova.

Podrška sanaciji osnovnih škola samo je jedan od načina kojim Grad Banja Luka pruža podršku obrazovanju. Svakako treba napomenuti da i ove godine Grad obezbjeđuje sredstva za nabavku udžbenika za osnovce, stipendiranje učenika, kao i sredstva podrške programskim i projektim aktivnostima. Takođe, veoma značajna investicija je svakako i škola u naselju Ada, čija izgradnja će početi uskoro.

/Grad Banja Luka /Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Dodik: Božićni praznici da nas podstaknu na ljubav i razumijevanje

Redakcija

Dodik: Doktor Јoksimović bio je veliki stručnjak, patriota i humanista

Redakcija

Dodik: Rad i marljivost – put do uspjeha

Redakcija