Banjalucki info

Vučić: Vojska – faktor stabilnosti i bezbjednosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Vojska Srbije faktor stabilnosti, bezbjednosti i faktor odvraćanja svakoga ko bi htio da napadne tu zemlju.

Vučić je, poslije analize stanja funkcionalnih i operativnih sposobnosti Vojske Srbije za prošlu godinu, izrazio zadovoljstvo onim što je urađeno, te najavio dalja ulaganja u sistem odbrane.

On je rekao da je na sastanku sa vojnim vrhom Srbije bilo razgovora o problemima, istakavši da država mora da vodi računa o sebi.

– Znate kakvu imamo situaciju zbog Kosova i Metohije, imamo regionalne probleme, imamo i treći problem koji se tiče geopolitičkih razmirica velikih sila, u skladu sa svim tim moramo da vodimo računa o sebi – naveo je Vučić.

On je istakao i da Vojska Srbije ima problem sa popunom jedinica, ali ne sa profesionalnim vojnicima, već sa ostalima koji na drugim mjestima mogu da dobiju veću platu.

Vučić je najavio i da će biti otvorena široka rasprava o uvođenju obaveznog vojnog roka, te da to pitanje ima dobre i loše strane.

On je rekao da će već ove godine biti popunjeno nekoliko mjesta sa novim jedinicama u Priboju, Loznici, Beloj Crkvi u Banatu, Pirotu, Negotinu i Surdulici.

Banjalučki Info / SRNA / Foto: ig @avucic

Ostalo iz kategorije

Brnabić: Nezgodno posjetiti zemlju iz koje je protjeran srpski ambasador

Redakcija

Održan sastanak Sindikata EPS Kolubara sa Darijom Kisić Tepavčević: Dobijena puna podrška

Administrator

Vučiću Ključ grada i povelja počasnog građanina Banjaluke

Administrator