Banjalucki info

Vučić u posjeti Bahreinu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u prvoj zvaničnoj posjeti Bahreinu gdje će se sastati sa kraljem Hamadom bin Isa el Kalifom, sa kojim će razgovarati o političkoj i ekonomskoj saradnji, investicijama i saradnji u oblasti poljoprivrede.

Vučić u Bahreinu boravi na poziv kralja Hamada bin Isa el Kalife.

Prethodno je rekao da Srbija nikada sa Bahreinom nije imala razvijene odnose, ali da će sada oni biti uspostavljeni.

– Bahrein po veličini nije velika zemlja, ali je značajna i bogata je. Vjerujem da mnogo toga možemo da dobijemo u toj saradnji – naveo je Vučić.

Najavio je da će biti potpisan Memorandum o razumijevanju o saradnji dvije zemlje i postignut dogovor da kralj Bahreina uskoro posjeti Beograd.

Ukazao je i da su i Bahrein i UAE Srbiji tokom krize izazvane virusom korona slali pune avione humanitarne pomoći.

Vučić je juče u Abu Dabiju imao razgovore sa princom prestolonasljednikom Abu Dabija šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom, kao i sa direktorom za bezbjednost i prevenciju Nacionalne uprave za upravljanje vanrednim situacijama i elementarnim nepogodama doktorom Saifom Aldaherijem o modelima upravljanja krizom prouzrokovanom kovidom i o procesu imunizacije.

Nakon sastanaka u izjavi za RTS je rekao da je dogovorio da se, zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kinom, u Srbiji proizvodi vakcina protiv virusa korona kineske kompanije “Sinofarm”.

Banjalučki Info / RTS / Foto: Tanjug

Ostalo iz kategorije

Malović: Marković neće dobiti priliku da režira film o Vučićevom kraju

Administrator

Vučić: Vojska – faktor stabilnosti i bezbjednosti

Redakcija

U Srbiju stižu četiri “mig-29” iz Bjelorusije

Administrator