Banjalucki info

Vučić čestitao Božić Putinu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu u kojem mu je, kao i svim pravoslavnim hrišćanima u toj državi, uputio srdačne čestitke za Božić, uz iskrene želje da ga provedu u dobrom zdravlju, miru i blagostanju.

Vučić je poželio da ovaj najradosniji praznik pomirenja, sloge i porodične harmonije u sva srca unese ljubav i dobru volju, a u domove sreću i svaki napredak.

On je naveo da je protekla godina bila teška, ali da je pokazala da je, u vremenima bremenitim izazovima, uz razumijevanje, solidarnost i ljubav prema bližnjem, moguće oduprijeti se iskušenjima, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Raduje me što su Srbija i Rusija, i u ovo doba neizvesnosti, pokazale bliskost i čvrsto prijateljstvo – istakao je Vučić.

On je zahvalio Putinu za aktivnu podršku koju Rusija pruža Srbiji u odbrani interesa srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji.

Posebnu zahvalnost Vam izražavam za lično zalaganje da budu završeni radovi na mozaiku u Hramu Svetog Save i za toplu poruku koju ste uputili – naveo je Vučić u pismu.

Pismo sa božićnim čestitkama Vučić uputio je i patrijarhu Moskve i sve Rusije Kirilu.

Srpska pravoslavna crkva proslaviće sutra Božić, najradosniji hrišćanski praznik – dan Rođenja Isusa Hrista.

Banjalučki Info / SRNA / Foto: Tanjug

Ostalo iz kategorije

Gujon: Srećan ti rođendan, draga Republiko Srpska

Redakcija

Apsolutna pobeda kandidata SNSza savete mesnih zajednicau šapcu

Administrator

Kombank dvorana:Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine.

Administrator