Banjalucki info

Viškoviću uručena Povelja opštine Sokolac

Predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Višković danas je uručena Povelja opštine Sokolac – najveće priznanje koje se dodjeljuje povodom Dana i krsne slave opštine – Ilindana.

Višković je poručio da će Sokolac i ljudi koji žive na ovim prostorima, dok je on premijer imati punu podršku Vlade Republike Srpske i da će zajedno završiti započete i realizovati nove razvojne projekte.

On je istakao da je saradnja Vlade Republike Srpske i opštine Sokolac do sada bila korektna.

“I naš današnji susret na Ilindan pokazuje naše jedinstvo u Republici Srpskoj. Počastvovan sam danas, ne samo kao predsjednik Vlade Srpske, nego i kao čovjek. Hvala Romanijo, hvala Republiko Srpska!”, naglasio je premijer Srpske, koje je priznanje uručio načelnik opštine Milovan Bjelica.

Rukovodstvo opštine Sokolac je, kao znak zahvalnosti premijeru Srpske za sveukupan doprinos razvoju ove lokalne zajednici, poklonilo i umjetničku sliku sa motivom Romanije i ikonu Svetog Jovana Krstitelja, s obzirom na to da je Jovanjdan Viškovićeva krsna slava. Višković je prisutnima na svečanosti u Parohijskom domu na Sokocu zahvalio za priznanje koje mu je uručeno.

“Počastvovan sam danas ne sam kao predsjednik Vlade Srpske, nego i kao čovjek. Svima vama želim danas da u vrijeme epidemije virusa korone poželim zdravlje i porodičnu reću”, rekao je Višković.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica posebno je zahvalio Viškoviću i Vladi Republike Srpske za podršku razvoju lokalne zajednice na čijem je čelu duži niz godina.

“Godina iza nas bila je izazovna i osobena, tako da smo svi zajedno morali da se borimo da očuvamo naše živote. Velikim naporom uspjeli smo da na najmanju moguću mjeru smanjimo negativan uticaj epidemije virusa korona na privredu i cjelokupni razvoj naše opštine”, rekao je Bjelica.

On je naglasio da su srpskom narodu u Republici Srpskoj sada najvažniji jedinstvo i čvrsta opredijeljenost za očuvanje i razvoj Srpske.

Bjelica je istakao da Republika Srpska nikada neće pristati na nametanje rješenja sa strane, na pritiske i ucjene, na bilo koju vrstu međunarodnog protektorata.

Telegrame čestitki za današnji praznik rukovodstvu i stanovnicima Sokoca uputili su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palme i drugi prijatelji Sokoca.

Zlatna plaketa Opštine Sokolac uručena je porodici general-pukovnika Slobodana Kezunovića, kao posthumno priznanje.

Zlatnu plaketu dobili su i vlasnik Grafičke radnje “Štamparija” Sokolac Mile Šuka, veterinar Mirko Stanišić, a srebrne plakete upravnik “Elektrodistribucije” Sokolac Srđan Knežević, privrednik Danko Vučak i poljoprivrednik Mlađo Živković.

Nagrade su dodijeljene i velikom broju zaslužnih pojedinaca iz svih sfera društvenog života ove lokalne zajednice, kao i javnim preduzećima, institucijama i medijima, koji su se naročito istakli u borbi protiv virusa korona.

Ostalo iz kategorije

Cvijanović: Pukovnik Beronja dao nemjerljiv doprinos u odbrani Srpske

Redakcija

Slobodan Protić pristupio SPS

Administrator

Cvijanović čestitala pravoslavnu Novu godinu

Redakcija