Banjalucki info

Višković: Republika Srpska – garancija našeg opstanka

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku svim građanima povodom Dana Republike Srpske.

– U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime upućujem vam srdačne čestitke povodom 9. januara, Dana Republike Srpske. Danas obilježavamo jedan od najvažnijih datuma u našoj istoriji, rođendan Republike Srpske, koja je garancija našeg opstanka i očuvanja naše slobode, tradicije i identiteta – naveo je Višković u čestitki.

Premijer Srpske je naveo da, proslavljajući Dan Republike, odajemo počast i izražavamo zahvalnost svima koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske i koji su položili svoj život da bi mi danas živjeli u miru i slobodi.

Višković je istakao da nas “njihova žrtva obavezuje da čuvamo Republiku Srpsku, da je dalje izgrađujemo i razvijamo i da u tom duhu odgajamo generacije koje dolaze”.

– Uvjeren sam da će mlade generacije nastaviti da čuvaju Republiku Srpsku kako bi bila još bolja i uspješnija i dobro mjesto za život svih njenih građana. Proslavljajući Dan Republike Srpske, mi šaljemo poruku mira, ljubavi i zajedničkog života u BiH – naveo je predsjednik Vlade Srpske.

Višković je istakao da je “ponosan na Republiku Srpsku i njene institucije, jer su u uslovima pandemije virusa korona, kao i drugih nedaća s kojima smo bili suočeni u prethodnim vremenima, kvalitetno odgovorile na sve izazove i svojim odgovornim djelovanjem značajno pomogle u zaštiti života i zdravlja građana i očuvanju naše ekonomije”.

– Uvjeren sam da će Republika Srpska, u vremenu koje je pred nama, nastaviti da jača ekonomski, i dužnost svih nas je da predano radimo na njenom razvoju i prosperitetu. Radujmo se Danu Republike Srpske, slavimo ga sa ponosom i jačajmo Repubiku Srpsku, jer je Republika Srpska garant našeg opstanka, života i prosperiteta na ovim prostorima – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske.

Banjalučki Info / rtrs / Foto: rtrs

Ostalo iz kategorije

SPS: Podrška nastavku jačanja Srbije

Administrator

Dan žalosti u Kostajnici

Redakcija

ZDRAVSTVO JE JEDAN OD ČETIRI STUBA MOĆI DRŽAVE! Vučić i Dodik obilaze Institut Torlak!

Administrator