Banjalucki info

Uskoro velika akcija uređenja grada

Najveća do sada akcija uređenja grada, uz brojne novine, počeće uskoro i obuhvatiće sve mjesne zajednice na području Banje Luke.

Tim povodom u Gradskoj upravi tokom ove sedmice održan je i prvi radni sastanak gradonačelnika Draška Stanivukovića i saradnika sa nosiocima ovih aktivnosti.

Tokom cijelog proljeća biće sproveden niz aktivnosti na stvaranju novog ljepšeg lica našeg grada, a sugrađani, kompanije, škole, zajednice etažnih vlasnika, organizacije i udruženja pozvani su da se aktivno uključe i urede svoje dvorište odnosno radni prostor.

-Ove godine želimo da proljećna akcija uređenja grada bude veća i efikasnije organizovana nego ikada do sada. Želja nam je da, osim onih redovnih aktivnosti kada kao Grad obezbijedimo našim sugrađanima mogućnost da adekvatno odlože svoj kabasti otpad, ove godine bavimo i ozbiljnijim temama poput edukacije naših sugrađana kroz učešće u kampanji i aktivnostima koje ćemo sprovoditi na terenu – poručila je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo, koja je i koordinator ove akcije.

Ona je pozvala sve institucije, nevladine organizacije, zajednice etažnih vlasnika, savjete mjesnih zajednica, kao i pojedince da učestvuju u ovoj akciji i daju svoj doprinos da Banja Luka vrati epitet grada zelenila i tako bude jedan od najuređenijih gradova u zemlji i regionu.

Kako je planirano, cijelo proljeće nadležne gradske službe koordinirano će organizovati i realizovati više aktivnosti, poput: uklanjanja kabastog i drugog otpada, saniranja oštećenja na saobraćajnicama, košenja, proljećne sadnje, uređenja skverova, sanacije „divljih“ deponija, obnove komunalne opreme poput dječijih igrališta, klupa, autobuskih stajališta…

Ove aktivnosti biće provedene po mjesnim zajednicama, počevši od centralnih ka prigradskim i seoskim, kako bi svaki dio grada što je više moguće bio uređen.

Nosioci aktivnosti velike akcije uređenja grada su resorna odjeljenja Gradske uprave, uz podršku preduzeća zaduženih za čišćenje grada, održavanje zelenila, komunalne opreme, saobraćajnica i drugih javnih površina i svih drugih učesnika koji će svoj doprinos dati uređenjem životnih i radnih prostora.

Grad Banja Luka/Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Dodik na tribini “Izvorni Dejton ili mirni razlaz u BiH”

Administrator

SPS – PS: Selak i Vulin potpisali sporazum o saradnji

Administrator

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Administrator