Banjalucki info

URSULA FON DER LAJEN DANAS SA VUČIĆEM U BEOGRADU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsjednika Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, koja će boraviti u Srbiji danas i sutra, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, doček na aerodromu u popodnevnim časovima i sastanak dvoje zvaničnika snimaće zvanične ekipe dvije delegacija i Radio-televizija Srbije, dok će video i foto-materijal dočeka i početka sastanka biti naknadno proslijeđen svim medijima.

Iz Pres-službe predsjednika Srbije poručili su da će program posjete Fon der Lajenove za drugi dan njenog boravka u Srbiji biti naknadno dostavljen medijima.

Beogradski mediji objavili su da će Fon der Lajenova sutra sa Vučićem učestvovati u pokretanju projekta na željezničkom koridoru 10, kao i da je planirano da prisustvuje potpisivanju ugovora za rehabilitaciju dionice na Auto-putu mira /Niš-Priština/, koji se radi uz finansijsku podršku EU.

Uoči posjete Beogradu, gdje je planirano da se sastane i sa premijerom Srbije Anom Brnabić, Fon der Lajenova će u Prištini razgovarati sa premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem i Vljosom Osmani, a zatim u Podgorici sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Predsjednik Evropske komisije je zvaničnu posjetu zapadnom Balkanu počela juče u Tirani.

Obilazak regiona Fon der Lajenova završava sutra posjetom BiH.

Ostalo iz kategorije

Snijeg okovao zapadnu Srbiju

Redakcija

U Srbiju stižu četiri “mig-29” iz Bjelorusije

Administrator

HANDANOVIĆ O PROGRAMIMA BEOGRADSKE ZIME: Ništa od ovoga se ne bi desilo da predsednik Vučić nije obezbedio vakcine za sve naše građane, jer kad smo zdravi možemo i uživati u kulturnim manifestacijama

Administrator