Banjalucki info

Upozorenje za vozače: Smetovi na prevoju Ulog – Klanci

Regionalni put Ulog – Klanci, preko prevoja Morine, neprohodan je zbog snježnih smetova, a iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske skreću pažnju na mjestimičično ugažen snijeg na kolovozu i poledicu i na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

U nižim predjelima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, dok je zbog niske temperature moguć nailazak na poledicu, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Iz AMS upozoravaju i na povremeno jake udare vjetra, kao i na povećanu opasnost od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, a vozačima savjetuju da na svim putnim pravcima voze oprezno, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Klašnice – Laktaši u Laktašima, saobraćaj se preusmjerava obilaznim putevima u neposrednoj blizini.

Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj se preusmjerava na auto-put, iz pravca Gradiške na petlju Aleksandrovac, iz pravca Banjaluke vozila se kod Hotela “Ćubić” preusmjeravaju na auto-put, iz pravca Prnjavora na petlju Drugovići, a iz pravca Srpca na petlju Laktaši.

Iz AMS Republike Srpske preporučuju vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put “Deveti januar” i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Zbog radova u tunelu Brčigovo na dionici magistralnog puta Sastavci – Ustiprača izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je izgradnja male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dinici magistralnog puta Krupac – granica Republike Srpske (Bogatići) na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično jednom trakom.

Na dionici puta međuentitetska linija Caparde – Zvornik – Bratunac kreće se prevoz vangabaritnog tereta pa vozačima iz AMS skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U toku je rekonstrukcija regionalnog puta Tedin Han – granica Republike Srpske/FBiH (Križ) zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Iz AMS vozačima skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača – Milići – Vlasenica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu u Vlasenici izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja za vrijeme izvođenja radova na izgradnji poslovnog objekta, pa vozačima iz AMS skreću pažnju da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Iz AMS vozačima skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) izmijenjen je režim saobraćaja na dionici auto-puta Gradiška – Banjaluka, a za vrijeme izvođenja radova saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crne Gore (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U toku su radovi na modernizaciji sistema javne rasvjete na magistalnim i regionalnim putevima na području Prijedora.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš – Obodnik.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš – Kneževo, u mjestu Živinice, radnim danima od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Zbog radova na raskrsnici na spoju auto-puta Banjaluka – Doboj i magistralnog puta Johovac – Rudanka, izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Johovac-Rudanka.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Modriča jedan – Vukosavlje (Jakeš)

– Podnovlje – Šešlije – Johovac – Rudanka – Doboj – granica Republike Srpske/FBiH (Karuše), zbog radova na kolovozu izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik – Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu Ukrina – Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na rekonstrukciji puta i drugog mosta, zbog čega se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog klizišta jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se zbog klizišta odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog klizišta, na lokalnom putu Svodna – Brezici, na području opštine Novi Grad saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na regionalnom putu Površnice – Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare – Priboj – Banj Brdo.

Na području FBiH ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu ima na dinicama Ripač – Vrtoče, Bosanski Petrovac – Drvar, Ključ – Bosanski Petrovac, Jablanica – Posušje, Kupres – Šuica, Glamoč – Mlinište, Bugojno – Novi Travnik i Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje.

Snijeg i jutros pada u višim planinskim predjelima i zadržava se na kolovozu, a jak vjetar otežava odvijanje saobraćaja u Hercegovini.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu “Jasen” na putu Prozor – Jablanica.

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija i na pravcima Vitez – Travnik, Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Gromiljak – Blažuj, Posušje – Široki Brijeg i Šuica – Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Državljani BiH mogu da uđu u Srbiju sa negativnim PCR testom, ne starijim od 48 časova ili bez PCR testa, ali uz obaveznu 10-dnevnu izolaciju.

Tranzit za državljane BiH ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Srbije.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

BiH otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri zemlje.

Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan PCR test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Otvoreni su granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

Na graničnom prelazu Metaljka na putu Čajniče – Pljevlja moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni pi-si-ar, “Elisa” ili “Eclia” test star maksimalno 72 časa.

Ostalo iz kategorije

Katolički srednjoškolski centar obilježio Međunarodni dan darovitih

Administrator

Sutra neradni dan

Administrator

Predsednik Vučić polaže venac u Spomen-području Donja Gradina!

Administrator