Banjalucki info

Ukidanje robnih rezervi: Vlast mora snositi sankcije

dok u Srbiji država puni magacine, neodgovorna vlast Republike Srpske odavno je ukinula robne rezerve u Srpskoj, upozoravaju iz PDP-a.

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović  rekao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Republika Srbija pokazuju da u kriznim situacijama, kada su poremaćaji na tržištu veliki, kada nedostaje određenih namirnica, može da se reaguje putem robnih rezervi na najefikasniji način.

„Za razliku od njega, potpuno suprotno – vladajući režim predvođen SNSD-om je upropastio robne rezerve Republike Srpske, opustošio i opelješio. To je isključivo radio u svoju ličnu korist“, rekao je Borenović.

„Njih ne zanima interes građana da se svojom intervencijom pomogne u momentu kada je najteže, nego im je isključivo interes njihova sopstvena korist, rekao je Borenović i podsjetio da je PDP kao jednu od 150 afera koje su otišle u javnost i prema Republičkom tužilaštvu naveo i aferu koja se tiče robnih rezervi.

„Ubijeđen sam da će kad tad, a vjerujem vrlo brzo oni koji su odgovorni za stanje u nepostojećim robnim rezervama snositi adekvatne sankcije, zaključio je Borenović.

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora PDP-a i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je poručio kako je sramotno da u situaciji kada je Republika Srpska odbranjena na najteži način, a danas je opet napadnuta sa raznih strana – nema svoje robne rezerve.  

„Neko vas napadne ili postanete izolovani, a neko Republiku Srpsku vodi u izolovanu politiku, izolovanu od svijeta i dobijete mnoge sankcije i onda nemate šećera, nafte, goriva.. I šta onda“, upitao je Stanivuković.

On je istakao da onda opet Srpska zavisi od matice Srbije.  Stanivuković je podsjetio na riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija uvijek biti tu da pomogne, ali ukazao je Stanivuković da je sramotno da je Republika Srpska danas toliko opljačkana i devastirana da nema sopstvene robne rezerve.   

„Ako se dese poplave ili razne elementarne nepogode ili dođe do neke vrste izolacije, a vidimo da nas neki ljudi vode u takvu vrstu politike, onda smo osuđeni na to da bi građani u toj izolovanoj politici mogli da prežive nekoliko dana”, rekao je Stanivuković i poručio da se vlast hvali kako je Republika Srpska ekonomski gigant, a onda se ispostavi da nema šećera za jedan dan, lijekova za 3 dana ili goriva za 4 dana.

Ostalo iz kategorije

Kovačević: Pokušaj promjene Savjeta ministara – prevara građana i njihove izborne volje

Redakcija

Značajni projekti u Kolima, Donjim Kolima i Rekavicama

Administrator

Predstavništvo Srpske u Grčkoj obilježilo Dan Republike

Redakcija