Banjalucki info

U toku izdavanje taksi naljepnica za tekuću godinu

U toku je izdavanje evidencionog broja, odnosno taksi naljepnice za tekuću godinu, saopštili su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

-Obavještavamo taksi preduzetnike i privredna društva registrovana za obavljanje taksi djelatnosti na području Grada Banja Luka da evidencione brojeve – naljepnice za tekuću godinu, za vozila kojima obavljaju taksi djelatnost mogu preuzeti radnim danima u periodu od 14.00 do 16.00 časova u kancelariji 606 na trećem spratu Gradske uprave, Aneks IV, najkasnije do 31.03.2022. godine – navode iz nadležnog Odjeljenja.

Naime, u skladu sa članom 8. Odluke o taksi prevozu na području Grada Banja Luka („Službeni glasnik Grada Banja Luka“, broj 48/18), preduzetniku se evidencioni broj-naljepnica izdaje na osnovu rješenja o registraciji djelatnosti za obavljanje taksi prevoza i potvrde o registraciji taksi vozila sa „TA“ registarskim oznakama.

-Sa druge strane, privrednom društvu ili drugom pravnom licu registrovanom za taksi prevoz, evidencioni broj-naljepnica izdaje se na osnovu izvoda iz registra preduzetnika ili potvrde o registraciji djelatnosti taksi prevoza  izdate od nadležnog registracijskog suda, kopije potvrde o registraciji taksi vozila sa „TA“ registarskim oznakama i kopije saglasnosti za taksi vozila i to za ukupno onoliko taksi vozila za koliko je privrednom društvu ili drugom pravnom licu izdato saglasnosti – navode iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Za sve dodatne informacije kontakt osoba Dajana Marjanović Verić, telefon 051 244 444 (lokal 737).

/Grad Banja Luka

Ostalo iz kategorije

Dodik: Garancije da će u Srpsku stići 100.000 ruskih vakcina

Redakcija

Cvijanović: Srpska ima plan ukoliko Incko počne smjenjivati zvaničnike

Redakcija

Počeli radovi na izgradnji vrelovoda: Iduće sezone bolje grijanje u Novoj varoši i Rosuljama

Administrator