Banjalucki info

U Srpskoj 143 novooboljelih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u Institutu za javno zdravstvo Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 591 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 143 osobe.

Prema mjestu prebivališta, 55 osoba je iz Banjaluke, 15 iz Bijeljine, devet iz Prijedora, osam iz Doboja, po šest iz Višegrada i Zvornika, po četiri osobe iz Kalinovika, Kotor Varoša i Teslića, po tri iz Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice i Lopara, po dvije iz Gradiške, Dervente, Kneževa, Novog Goražda, Osmaka, Prnjavora i Foče i po jedna osoba je iz Broda, Laktaša, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Petrovca, Sokoca, Trebinja, Čelinca i Šipova.

Код 143 особе у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, 5.1.2021. у 9 часова. Од посљедњег извјештаја о…

Posted by JZU Institut za javno zdravstvo on Уторак, 05. јануар 2021.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o 11 muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Kotor Varoši i Istočne Ilidže i po jedna osoba iz Foče, Bijeljine, Sokoca, Teslića, Modriče, Nevesinja, Laktaša, Kneževa, Mrkonjić Grada, Šipova i Bratunca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 37.519 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.828 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 23.624 osobe, a testirano je ukupno 164.164 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 698, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 267, a u opštim bolnicama 431.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.447 osoba, a nadzor je završen kod 120.366 osoba.

izvor:RTRS

Ostalo iz kategorije

U Srpskoj 83 novozaraženih

Redakcija

Virus korona potvrđen kod 176 osoba

Redakcija

U Srpskoj 177 novozaraženih

Redakcija