Banjalucki info

U Šimićima danas ponovljeni izbori za članove Savjeta MZ

U Mjesnoj zajednici Šimići danas se održavaju ponovljeni izbori za članove Savjeta MZ, s obzirom na to da se na izborima 20. februara 2022. godine u ovoj mjesnoj zajednici nije odazvao potreban broj građana.

Zbog toga je, a u skladu sa izbornim propisima, Gradska izborna komisija Banja Luka donijela Odluku o ponavljanju izbora za izbor članova Savjeta MZ Šimići.

Predsjednik Gradske izborne komisije Nada Batinar potvrdila je da je jutros u 9.00 časova otvoreno biračko mjesto u prostorijama MZ Šimići i da će birači moći glasati do 17.00 časova.

Da bi ponovljeni izbori bili kvalifikovani kao uspješni, neophodno je da glasa najmanje 30 građana/birača koji imaju prijavljeno prebivalište na području Mjesne zajednice Šimići.

-Ponovljeni izbori će biti sprovedeni na osnovu istog izvoda iz konačnog biračkog spiska za MZ Šimići i na osnovu iste kandidatske liste koja je već ovjerena za predmetne izbore – naveli su ranije iz Gradske izborne komisije.

Podsjećamo, da bi glasački listić bio važeći neophodno je u kvadratiću ispred prezimena i imena kandidata znakom X označiti najmanje jednog, a najviše onoliko kandidata koliko se bira u savjet mjesne zajednice (u konkretnom slučaju MZ Šimići – bira se pet članova Savjeta).

/Grad Banja Luka/Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Predsjednik Skupštine: Bez vanredne sjednice u ovoj sedmici

Administrator

Srpska pravoslavna crkva i vjernici proslavljaju Badnji dan

Redakcija

Obilježen Dan policije i 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

Administrator