Banjalucki info

U ponedjeljak Dan žalosti u FBiH

Vlada FBiH danas je na hitnoj sjednici proglasila ponedjeljak, 4. januar, Danom žalosti u ovom entitetu zbog tragedije u mjestu Tribistovo u opštini Posušje gdje je u novogodišnjoj noći u vikendici ugašeno osam mladih života.

Bilbord u Posušju Foto: klix.ba

– Tog dana obavezno je isticanje zastave na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH. Ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima, a medijske kuće na području FBiH dužne su uskladiti i prilagoditi programske sadržaje – navodi se u saopštenju federalne Vlade.

U opštini Posušje su, zbog ove tragedije, zatvoreni svi ugostiteljski i drugi poslovni objekti, a zastave su spuštene na pola koplja.

Na kružnom toku u Posušju kod skretanja za Tribistovo na bilbordu je simbolično upaljeno osam svijeća, čime je odata počast preminulima, navodi Kliks.

Četiri muške i četiri ženske osobe mlađe životne dobi smrtno su stradale u novogodišnjoj noći u vikendici u mjestu Tribistvo, u opštini Posušje, potvrdio je Srni dežurni tužilac Tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona Borislav Čuljak.

On je dodao da je uzrok smrti, najvjerovatnije, gušenje, ali ne gasom, kako je ranije navedeno u javnosti, te da se utvrđuju okolnosti stradanja

Ostalo iz kategorije

Dodik u Srebrenici: Izaći na izbore i pokazati demokratski kapacitet

Redakcija

Selak: Da li se Vlada RS “rekonstruiše” samo zbog smjene Lukača?

Administrator

SPS Laktaši: Očekuju još bolje rezultate

Administrator