Banjalucki info

U Banjaluci izvršena primopredaja dužnosti komandanta Trećeg puka

U banjalučkoj kasarni Kozara danas je svečano obavljena primopredaja dužnosti komandanta Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Brigadir Milan Radojčić predao je dužnost novom komandantu brigadiru Miloradu Krajšumoviću.

Radojčić je poželio uspjeh novom komandantu.

– Ne krijem zadovoljstvo što sam krunu svoje vojničke karijeje proveo u Trećem pješadijskom (Republika Srpska) puku. Puk je u svojoj kratkoj istoriji postojanja postao prepoznatljiv i koristan zajednici sa aspekta očuvanja tradicije srpskog naroda i Vojske Republike Srpske – naglasio je Radojčić.

On se zahvalio predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, kao i SPC čija su vrata, kako je rekao, uvijek bila otvorena.

Krajšumović je zahvalio Radojčiću, kao i predsjednici Srpske.

– Kada sam kao mlad oficir bio na sarajevsko-romanijskom ratištu nisam ni slutio da će mi se ukazati čast da postanem komandir puka i čuvam tradiciju Vojske Srpske – dodao je Krajšumović.

Primopredaji su prisustvovali zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić, savjetnik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva za vojna pitanja general Dragan Vuković, savjetnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milan Torbica, direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, te direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Darko Ćulum.

Bili su prisutni i direktor Republičkog Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić, generali Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda, komandanti pješadijskih bataljona iz Banjaluke, Bijeljine i Bileće, te predstavnici drugih jedinica Oružanih snaga i civilnih organizacija.

Banjalučki Info / RTRS / Foto: RTRS

Ostalo iz kategorije

MIROVIĆ:Veze Republike Srbije i Republike Srpske su neraskidive

Administrator

Tuča migranata u Banjaluci

Redakcija

Brnabić stigla na proslavu Dana Republike Srpske

Administrator