Banjalucki info

Todorović: Vakcinacija izazov, ali i najbolje rješenje

Direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da ovu zdravstvenu ustanovu u narednom periodu očekuje početak vakcinacije, koja je veliki izazov, ali i najbolje rješenje u borbi protiv širenja virusa korona i stavljanja pandemije pod kontrolu.

Todorovićeva je navela da je u proteklih pet-šest dana zabilježen veći broj pacijenata koji dolaze na preglede i veći broj pozitivnih lica u odnosu na prvih 10 dana januara, što će, kako je ocijenila, uz vakcinaciju, dodatno otežati rad Doma zdravlja.

– Ali, sigurna sam da ćemo uspjeti da odgovorimo ovom zadatku koji je pred nama i da ćemo na najbolji mogući način sprovesti vakcinaciju – rekla je Todorovićeva nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine grada Banjaluka Mladenom Ilićem.

Ona je izrazila očekivanje da će vakcine protiv virusa korona u Republiku Srpsku stići krajem januara, te da banjalučki Dom zdravlja već ima spremne operativne planove i timove koji će sprovoditi vakcinaciju.

Ilić je istakao da je Dom zdravlja Banjaluka u proteklih godinu dana ponio najveći teret u borbi protiv virusa korona, te da će se u narednom periodu tek vidjeti rezultati rada, ali i žrtva koju su podnijeli radnici ove ustanove.

– Da bismo im pomogli u daljem funkcionisanju, potrebno je da grad Banjaluka u ovoj godini izdvoji mnogo veća sredstva nego što je to bilo u prethodnim godinama – rekao je Ilić.

Ilić je naveo da će sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem razgovarati o tom pitanju kako bi u nacrtu budžeta, koji je trenutno u izradi, bila uvrštena veća sredstva za Dom zdravlja.

– Siguran sam da će Stanivuković obezbijediti takvu vrstu sredstava, a cilj je da se zadrži trenutna radna snaga ove zdravstvene ustanove, te da ne dođemo u situaciju da smo primorani da otpuštamo ljude – rekao je Ilić.

On očekuje da će na proljeće, uz vakcinaciju stanovništva, Banjaluka i Republika Srpska izaći iz krize uzrokovane pandemijom virusa korona.

Banjalučki Info / SRNA / Foto: RTRS

Ostalo iz kategorije

Obezbijeđena sredstva: Izgradnja vodovodne mreže i puta u Verićima

Administrator

Zbog loše urađenog puta izvođač kažnjen i mora da radi ponovo

Administrator

Intenzivirani radovi: Novi asfalt u više ulica

Administrator