Banjalucki info

Svjetski dan napuštenih životinja: Grad pokreće akciju „Udomi ljubav“

Svakog 4. aprila obilježava se Svjetski dan napuštenih životinja, što je bio povod da predstavnici Gradske uprave obiđu azil na Manjači i najave veliku akciju udomljavanja pasa.

Uz svakodnevni rad na unapređenju uslova u azilu na Manjači, Grad će uskoro pokrenuti veliku akciju pod nazivom „Udomi ljubav“.

Cilj je, kako je istakla savjetnica gradonačelnika za medije i šef tima za komunikaciju Tanja Vukomanović da se skrene pažnja i proširi svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila.

-Moderno je i, prije svega, plemenito udomiti psa. Bez obzira na rasu, pas je pas i uvijek će pružiti ljubav – poručila je ona.

Kako je najavila, ove sedmice krenuće velika kampanja udomljavanja i svi sugrađani moći će da putem sajta i društevnih mreža Grada pogledaju koji su psi trenutno u azilu i tako da pronađu svog ljubimca.

-Organizovaćemo i dan otvorenih vrata u azilu, kada će zainteresovani moći da dođu i azil i tu na licu mjesta vide sve pse – kazala je ona, te napomenula da aktivnosti Grada na sklanjanju pasa lutalica sa ulica zahtijeva s druge strane da ti psi dobiju svog vlasnika.

-Dakle, Grad za cilj ima da pomogne životinjama, ali i ljudima koji žele da udome psa upravo iz azila, odnosno svima onima koji žele na lakši način da odaberu sebi ljubimca – zaključila je ona.

Naime, svi psi u azilu prođu pregled veterinara, sterilišu se, obrađuju protiv vanjskih i unitrašnjih parazita. Osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera.

Podsjećamo, nedavno su svi psi iz neuslovnog azla iz Ramića preseljeni u azil na Manjaču, gdje sada imaju dostojne uslove za život i boravak u svom privremenom domu.

/Grad Banja Luka/Foto: S. Ćuković

Ostalo iz kategorije

Dežurni timovi porodične medicine sutra rade u dvije smjene

Redakcija

Brnabić stigla na proslavu Dana Republike Srpske

Administrator

Od 1. juna pozivi za finansiranje sportskih organizacija

Administrator