Banjalucki info

Stanivuković: 10 miliona KM ulaganja u Adu, Vrbanju i Debeljake

Raduje me što mještanima mogu da prenesem lijepe vijesti, a to je da će za infrastrukturne projekte u naseljima: Vrbanja, Ada i Debeljaci u ovoj godini iz gradske kase biti izdvojeno 10 miliona KM.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, rekavši da će biti započeta izgradnja škole u Adi, ali i izgradnja i obnova najznačajnijih ulica, poput Ulice Novaka Pivaševića, na čiju obnovu mještani čekaju godinama.

-U Vrbanji obnavljamo školu, teren, dječije igralište, uskoro će dobiti vrtić, a ulaganja će biti usmjerena i u izgradnju vodovoda i kanalizacije. Saniramo klizište u Debeljacima, a biće urađena i glavna ulica u ovom naselju – istakao je gradonačelik.

On je dodao da je u planu sanacija brojnih ulica u ovom dijelu grada, ali da će se uvesti i drugačija praksa izgradnje.

– Do sada je bila praksa da, kada se u nekoj ulici radi kanalizacija, asfaltira se samo onaj dio koji se prekopa i to bude poprilično ružno. Sada kada se radi kanalizacija, ide potpuno nova ulica, da bude sve uredno. Moramo da uvedemo novu kulturu građenja – rekao je gradonačelnik, dodaviši da se radi i bazen na Starčevici koji će pomoći i okolnim naseljima koja nemaju vodu.

Istakavši da će se u realizaciju ovih projekata krenuti u ovoj godini, Stanivuković je napomenuo da će manji projekti biti završeni već u ovoj godini, dok će realizacija kompleksnijih projekata, poput izgradnje škole trajati nešto duže.

– Svi ovi projekti će potpuno da promijene dimenziju ovih naselja i olakšaju život građanima. Radujemo se što mještanima mogu da prenesem ove lijepe vijesti – rekao je gradonačelnik.

/Grad Banja Luka/ Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

SAMOSTALNA SRPSKA BI ZA TRI GODINE ISPUNILA USLOVE I POSTALA ČLANICA EU

Administrator

Dodik čestitao pravoslavnu Novu godinu

Redakcija

SKANDAL VEKA!! Đokoviću odbijena viza za ulazak u Australiju, mora da napusti zemlju!

Administrator