Banjalucki info

SRPSKI PRIRODNI RESURSI PRODAJU SE STRANCIMA ZA MALE PARE Dejan Milijanović – plaćenik stranih rudarskih kompanija iz poreskih rajeva!

Dejan Milijanović, prvi rudar Srbije, kako to on voli da kaže, Lav promena kako sebe zove. Pored svoje karijere u rudniku Kolubara i kao bivši Izvršni Direktor za proizvodnju uglja u EPS gde je aktivno učestvovao u usporavanju otvaranja kopova čime je uticao na pad proizvodnje uglja proslavio se i kao verni sledbenik stranih rudarskih kompanija koje su registrovane u poreskim rajevima širom sveta.

Bez ispunjavanja minimuma zakonskih uslova šakom i kapom je delio dozvole za istraživanja ruda i plemenitih metala širom Srbije.

Sumnjive firme su dobijale dozvole za istraživanje i eksplataciju da bi nakon nekog perioda te dozvole prodavali većim kompanijama, naravno uz dobru proviziju koju je delio sa ministarkom Zoranom Mihajlović i njenim mužem Vladom Adom.

Dokumentaciju za dobijanje dozvola je u većini slučajeva radila beogradska firma TerraGold sa Dedinja koja je za samo godinu dana vladanja Mihajlovićke i Milijanovića uz glavnu ulogu Zorana Ilića uspela da poveća svoje prihode nekoliko stotina puta. Broj rudarskih konsultantskih firmi u Srbiji je povecan nekoliko puta zahvaljujući lobiranju Milijanovića da se srpski prirodni resursi prodaju strancima za male pare.

Saradnja Milijanovića i TerraGold čiji je Milijanović glavni lobista i tihi partner datira još iz perioda kada je Milijanović vedrio i oblačio u EPS, kada je upravljao rudarskim sektorom EPS. Naime, sve ključne rudarske projekte širenja kopova radile su iste konsultantske kuće koje su čak uticale na izbor isporučilaca rudarske opreme, najveći deo opreme kupovan je od austrijskog Sandvika.

Havarije i kvarove nove opreme je Milijanović uspešno zataškavao. Efekti njegovog rada u EPS se sada vide kada je dosta opreme za proizvodnju u kvaru uz velike havariske troskove popravke. 

Milijanović je i miljenik rudarskih studentkinja i mladih inženjerki koje svoju budućnost pokušavaju da ostvare radeći za srpske firme ali uz sugestije Milijanovića odlaze u inostranstvo jer neće da rade za strane sumnjive firme. Ljubitelj ženskog inženjerskog kadra je i niegov partner Zoran Ilić, pomoćnik ministarke Mihajlović koji svoje aspiracije vuče još sa izleta u Moskvi odakle se proslavio i u video produkcijama. 

Za sve vreme rada u rudarstvu dvojica pomoćnika Mihajlovićke uspeli su da srpski rudarski sektor osakate i prodaju strancima kojima su obećani niski ekološki standardi i dobijanje dozvola i koncesija za dalju trgovinu uz naravno velike provizije

/Alo

Ostalo iz kategorije

OBRAĆANJE VUČIĆA NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI: “Pokazujete nepoštovanje prema Srbiji”

Administrator

Drecun: Beograd će štititi srpski narod u regionu

Redakcija

Vučić: Vojska – faktor stabilnosti i bezbjednosti

Redakcija