Banjalucki info

Srbija se približava broju od milion revakcinisanih

U Srbiji je do sada dato 2.007.650 doza vakcina, a 782.668 osoba primilo je i drugu dozu, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

Srbija je prva u Evropi i regionu prema broju revakcinisanih protiv virusa korona na milion stanovnika, a na petom mjestu u svijetu, poslije Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina.

Prema broju vakcinisanih na milion stanovnika iza Srbije u regionu slijede Mađarska, Slovenija, Rumunija, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Kada je riječ o broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je prva u regionu, a druga u Evropi, poslije Velike Britanije.

U regionu su po ukupnom broju revakcinisanih iza Srbije Rumunija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Premijer Srbije Ana Brnabić najavila je juče da će mjere protiv širenja virusa korona morati da budu pooštrene, jer dosadašnje nisu dovele do smanjenja broja novooboljelih.

Mediji prenose da za danas najavljena nova sjednica Kriznog štaba neće biti održana, a umjesto toga, Vlada Srbije usvojiće danas nove mere koje su dogovorene tokom jučrerašnjih konsultacija sa medicinskim dijelom Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona.

Banjalučki Info / SRNA / Foto: SRNA

Ostalo iz kategorije

Vučić: U srijedu stiže još 500.000 doza kineske vakcine “Sinofarm”

Redakcija

Đorđević: Đilas da vrati opljačkani novac sa egzotičnog Mauricijusa

Redakcija

Vučić: Vojska – faktor stabilnosti i bezbjednosti

Redakcija