Banjalucki info

Srbija nabavlja još dva miliona doza kineske vakcine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je putem video-linka sa rukovodstvom kompanije Sinofarm o procesu nabavke vakcina, izgradnji fabrike kineskih vakcina u Srbiji, ali i o izgradnji i opremanju srpskih bolnica.

Vučić je zahvalio predsjedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, rukovodstvu Komunističke partije i predstavnicima Sinofarma na pomoći u snabdijevanju vakcinama u najtežem trenutku, saopštilo je Predsjedništvo Srbije.

Istakao je da je najveći broj građana u Srbiji vakcinisan upravo ovom vakcinom i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za novih dva miliona vakcina.

Ukazao je da su srpski stručnjaci dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbjednosti Sinofarmove vakcine.

Predsjednik Sinofarm grupe, Liu Đingžen, zahvalio je predsjedniku i građanima Srbije na povjerenju ukazanom kompaniji Sinofarm i dodao da je od početka pandemije 2020. godine upravo Sinofarm, kao najveća farmaceutska kompanija u Kini, preuzela odgovornost za borbu protiv ove bolesti.

– Srbija je prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu Sinofarma i danas ćemo potpisati ugovor za isporuku novih dva miliona doza. Cijenimo povjerenje građana u naš proizvod i srećni smo što možemo da pružimo neophodnu podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa – rekao je Liu Đingžen.

Tema razgovora bila je i izgradnja, rekonstrukcija i opremanje bolnica u Srbiji.

Ovom prilikom je potpisan Ugovor o kupovini vakcina kompanije Sinofarm, a sastanku i potpisivanju ugovora prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo.

Banjalučki Info / RTRS / Foto: REUTERS

Ostalo iz kategorije

Vučić: U srijedu stiže još 500.000 doza kineske vakcine “Sinofarm”

Redakcija

Dačić: Republika Srpska – istorijsko dostignuće srpskog naroda

Redakcija

VUČIĆ U DNEVNIKU: Predsednik najavio veliku novčanu pomoć građanima, sjajne vesti za penzionere

Administrator