Banjalucki info

SPS: Zaštita interesa građana je prioritet

Od Agencije za bankarstvo javnost očekuje precizne i tačne informacije sa kojim mjerama i na koji način će biti zaštićeni građani Republike Srpske po pitanju aktuelne međunarodne krize i stanja u Sberbanci, saopšteno je iz Socijalističke partije Srpske (SPS).
Iz SPS su takođe poručili da su uvijek spremni da se putem svojih stručnih savjeta uključe u rad i donošenje mjera, kao i da podrže svako efikasno rješenje koje za cilj ima zaštitu interesa građana.

Građani moraju da budu blagovremeno i precizno informisani o trenutnom stanju i mjerama koje su predviđene za zaštitu njihovih interesa. S obzirom da je ugovor o kupovini Sberbanke potpisan prije više od 4 mjeseca, postavlja se i pitanje ubrzanja prenosa licenci na novog vlasnika. Takođe, pored problema i nedoumica oko Sberbanke, SPS i dalje insistira na održavanju hitnih sjednica Vlade i NSRS po pitanju narušenih ukupnih međunarodnih odnosa i krize koja je prema svim parametrima neminovna, te zbog toga apelujemo na mobilizaciju i stručnih i političkih subjekata u cilju zaštite Republike Srpske i interesa njenih građana – saopšteno je iz SPS.

Ostalo iz kategorije

Savić – Banjac: Grad je oduvijek na raspolaganju Gimnaziji i ostalim obrazovnim ustanovama

Administrator

Zatvorena biračka mjesta: Izlaznost dvostruko veća nego 2017. godine

Administrator

Marku Romiću nagrada za značajna ostvarenja u oblasti naučnog rada

Administrator