Banjalucki info

SPS: Pozdravljamo usvajanje naših mjera za ublažavanje posljedica pandemije

Socijalistička partija Srpske pozdravila je najavu smanjenja stope PDV na osnovne životne namirnice na 10% i podsjetila da se radi o jednoj od ekonomskih mjera koje je SPS predložila u aprilu 2020. godine. Iz SPS su poručili da su od tadašnjih 20 mjera mnoge usvojene i realizovane, te da će SPS nastaviti da vodi politike koje se tiču realnih problema građana.

Najava srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će predložiti smanjenje stope PDV-a na osnovne životne namirnice na 10% je mjera koju je Socijalistička partije Srpske predložila još na početku pandemije korona virusa, početkom aprila 2020. godine. Tada je SPS predložila 20 ekonomskih mjera za ublažavanje posljedica pandemije, od kojih je većina prihvaćena i implementirana. Jedna od prvih mjera koja je odmah prihvaćena je subvencionisanje privrednim društvima i preduzetnicima iznos bruto plata. Zatim pomoć penzionerima za troškove režija – električna energija, ograničavanje marži, pomoć privrednim društvima kroz kreditne garancije, aktiviranje sredstava IRB-a za podršku privredi i još mnogo drugih – stoji u saopštenju SPS.
Iz Socijalističke partije Srpske takođe poručuju da građani Republike Srpske očekuju da vide konkretna rješenja problema od strane političkih aktera i da za to daju svoje povjerenje.

Raduje nas kada vidimo da je značajan broj naših mjera prepoznat i implementiran, ali i da se i dalje nastavljaju razmatrati mjere do kojih smo došli uz pomoć struke i razgovara sa građanima. Socijalistička partija Srpske će uvijek voditi konstruktivnu politiku i davati svoj doprinos po raznim pitanjima koja će značiti bolji život građana Republike Srpske.

Ostalo iz kategorije

Šargovac: Vodovodna i kanalizaciona mreža, rekonstrukcija saobraćajnica

Administrator

Značajna ulaganja u Bronzani Majdan: Vodovodna mreža, modernizacija puteva

Administrator

Obavještenje o izlaganju dijela RP na javni uvid

Administrator