Banjalucki info

Snijeg okovao zapadnu Srbiju

Snježne padavine napravile su potpuni kolaps u selu Kamena Gora, jer je potpuno neprohodno devet kilometara puta koji vodi do skoro 100 domaćinstava.

– Do naših kuća može se doći samo sa jačim terenskim vozilima, putnička ne mogu da prođu. Pojedini seoski putevi su očišćeni samoinicijativno vozama, ali glavni put ne možemo da očistimo sa tim i zato ostaje zavejan. Lokalna samouprava obećala je da će mehanizacija biti poslata, to nam je jedini spas – rekao je za Rinu Živko Kijanović iz MZ Kamena Gora.

Snijeg koji neprestano pada od sinoć formirao je snežni pokrivač oko 40 centimetara na Zlatiboru, saobraćaj na magistralnom putu ka Crnoj Gori odvija se usporeno, naročito na području Borove glave.

https://www.facebook.com/uziceoglasnatabla/posts/3731047136987706

– Svi putevi su za sada prohodni, očekujemo još intenzivnije snježne padavine, a ekipe su non-stop na terenu, sa 12 kamiona rade na čišćenju puteva. Apelujemo na sve vozače da brzinu prilagode uslovima na putu i da imaju odgovarajuću zimsku opremu – rekao je Leko Korićanac, direktor “Puteva Užice“.

Na visovima Zlatara snježni pokrivač dostigao je visinu od pola metra, a pojedini putni pravci u planinskim selima potpuno se neprohodni za putnička vozila.

– U Ljepojevićima, Јavoru, Prevoju i Vodenoj pećini mogu da prođu samo teretna vozila, mehanizacija izlazi na teren, pa se nadamo da će do sutra prijepodne sve biti prohodno. Veći broj naših mještana slavi Svetog Stefana i ne smijemo dozvoliti da za krsnu slavu budu zavijani – rekao je Rade Vasiljević, predsjednik opštine Nova Varoš.

Banjalučki Info / Rina / Foto: Tanjug

Ostalo iz kategorije

HANDANOVIĆ O PROGRAMIMA BEOGRADSKE ZIME: Ništa od ovoga se ne bi desilo da predsednik Vučić nije obezbedio vakcine za sve naše građane, jer kad smo zdravi možemo i uživati u kulturnim manifestacijama

Administrator

Vučić otvorio Balkanski tok

Administrator

LJUBOMIR JOVANOVIĆ OBJAVIO PREZENTACIJU PROJEKTA KOMPLETNE REKONSTRUKCIJE “PIONIRSKOG GRADA”: Uložili smo ogroman trud!

Administrator