Banjalucki info

Selak: Da li se Vlada RS “rekonstruiše” samo zbog smjene Lukača?

Tužilaštvo BiH je zvanično potvrdilo da je formiran predmet koji se odnosi na funckionere u policijskim i bezbjednosnim agencijama vezano za komunikaciju sa kriminalnim klanovima putem kriptovanih telefona. Da li će MUP Republike Srpske uspjeti da se odupre prije svega političkim pritiscima i da se u potpunosti obračuna sa kriminalom, stoji u poslaničkom pitanju koje je predsjednik SPS i narodni poslanik Goran Selak na današnjem zasjedanju NSRS uputio ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču.Da li će MUP imati snage da se u potpunosti obračuna sa nečasnim policajcima kao i ljudima iz javnog i političkog života koji su povezani sa kriminalnim klanovima?


Ministar Lukač odgovorio je da će MUP nastaviti obračun sa kriminalnim grupama i nesavjesnim pojedincima u policiji, kako iz redova MUP RS, tako i iz drugih policijskih agencija u BiH.

Intenzivno radimo na borbi protiv kriminalnih klanova, što je već dovelo do desetina hapšenja. Aplikacije koje su dešifrovane koristile su se preko 10 godina, što znači da imamo veliku količinu podataka koje je tek potrebno obraditi, ali MUP će svakako nastaviti da radi na razbijanji kriminalnih grupa – rekao je Lukač.
Selak je potom istakao da je imao poseban razlog da uputi ovo pitanje, jer takođe postoje informacije da je u pripremi rekonstrukcija Vlade, čiji glavni cilj je – smjena Lukača.

Dobro je da su maske pale i što se dosta za policiju korisnih informacija pojavljuje nakon dešifrovanja aplikacija Sky i Anom. Pitanje sam postavio iz razloga jer su se pojavile informacije da je u pripremi rekonstrukcija Vlade Srpske koja za jedini cilj ima da se sa mjesta ministra unutrašnjih poslova smijeni Dragan Lukač – istakao je Selak.

Ostalo iz kategorije

UKC: Poboljšanje zdravstvenog stanja Milorada Dodika

Administrator

Forum SNSD sa poljoprivrednim proizvođačima

Redakcija

Višković: Božić nas usmjerava na neprolazne vrijednosti

Administrator