Banjalucki info

SAD: Registrovan prvi slučaj nove varijante virusa korona

U američkoj državi Kolorado registrovan je prvi slučaj veoma zarazne varijente virusa korona, saopštile su danas vlasti.

U saopštenju guvernera Kolorada Džereda Polisa navodi se da je varijanta virusa otkrivena kod mladića koji u skorije vrijeme nije nigdje putovao i sada je u izolaciji u oblasti Elbert.

– Ljekari vrše istragu i do sada nije identifikovan niko ko je bio sa njim u kontaktu – ističe Polis, uz napomenu da je o ovom slučaju obaviješten i Centar za kontrolu i prevenciju oboljenja /CDC/.

Prema navodima u saopštenju, naučnici iz državne laboratorije u Koloradu potvrdili su da se radi o novoj varijanti virusa pošto su primijetili da u rezultatima testa urađenih na uzorku nedostaje ključni genski pokazatelj, zbog čega su odvojili virusni gen pacijenta.

Rezultati su otkrili osam mutacija karakterističnih za proteinski gen povezan sa varijantom virusa otkrivenom u Britaniji.

Lokalni mediji prenijeli su izjavu jednog od zvaničnika medicinskih službi u oblasti Elbert da je u toku istraživanje o drugom slučaju za koji se sumnja da je nova varijanta virusa.

Nova varijanta virusa registrovana je u nekoliko evropskih država, ali između ostalih i u Kanadi, Australiji, Indiji, Јužnoj Koreji i Јapanu.

izvor: RTRS

Ostalo iz kategorije

Tramp objavljuje tajne dokumente protiv političkih protivnika

Redakcija

Zaharova: Za vrijeme Trampa nismo normalizovali odnose, a prijeti još gori scenario

Redakcija

Ruska gazeta: Srpska proslavlja Dan Republike

Redakcija