Banjalucki info

Ruske vakcine sutra stižu u Banjaluku

Na beogradski aerodrom večeras bi trebalo da stigne 20.000 doza vakcine Sputnjik za Republiku Srpsku, koje će sutra biti dostavljene u Banjaluku.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić dočekaće sutra u 11.00 časova u Banjaluci 20.000 doza vakcine.

Ove doze biće raspoređene prema planu vakcinacije za zdravstvene radnike koji do sada nisu vakcinisani, te za domove za stara lica.

S obzirom da je jedan dio zdravstvenih radnika, oko 3.500 njih, vakcinisan u Srbiji, preostali dio vakcina iz ove grupe biće raspoređen za vakcinaciju lica starijih od 75 godina, roditelje djece sa poteškoćama u razvoju i hronične bolesnike.

Način raspoređivanja biće utvrđen na osnovu podataka za vakcinaciju protiv gripa.

Republika Srpska otpočela je proces vakcinacije protiv virusa korona i u narednim periodu očekuje se da u Srpsku budu dostavljene i preostale naručene količine, čime će se sprovesti proces imunizacije i zaštiti zdravlje stanovništva.

Podsjećamo, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izdalo je rješenje kojim je odobren uvoz 20.000 doza vakcine protiv virusa korona Sputnjik, na osnovu zahtjeva za uvoz koji je podnio veletrgovac lijekova Krajina grupa iz Banjaluke.

Banjalučki Info / RTRS / Foto: Twitter

Ostalo iz kategorije

Raspisan konkurs za prijem 15 pripravnika vatrogasaca

Administrator

POSEBNA ATMOSFERA: Širom Srpske počeo upis u srednje škole

Administrator

Odluka Stanivukovića: Objave Gradske uprave na društvenim mrežama od sada samo na ćirilici

Administrator