Banjalucki info

RUDARI KOLUBARE I KOSTOLCA IZNELI ZAHTEV Predsednik Vučić da nas zaštiti od neprijatelja

Milorad Grčić, v. d. direktor “Elektroprivrede Srbije“ oglasio se i rekao da rudari Kolubare i Kostolca traže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića pismene garancije da će ih sačuvati od neprijatelja.

Rudari Kolubare i Kostolca traže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića pismene garancije da će ih sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu koji žele da zatvore naše rudnike i otmu koru hleba našoj deci ili kreću peške u marš na Beograd i moja je obaveza da to prenesem i predsedniku Vučiću i javnosti.

Poslednji povod za reakciju više od 15.000 rudara EPS-a bio je zahtev poslanice Evropskog parlamenta iz redova Zelenih i glavne lobistkinje za nezavisnost Kosova u Evropskom parlamentu Viole fon Kramon da se zatvore rudnici i termoelektrane u Srbiji.

Ona je još pre nekoliko dana na susretu sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke, Grigorijem Durićem ukinula Srpsku pravoslavnu crkvu, a sad lažno se predstavljajući kao zaštitnik naroda, traži od Evropske unije da se zatvore Kolubara, Kostolac i Obrenovac.

Rudarski i termo sektor EPS-a obezbeđuje energetsku sigurnost Srbije i to se ponovo pokazalo i dokazalo poslednjih meseci kada je Evropa pogođena najvećom do sada energetskom krizom.

Konstantni su pritisci i napadi na rudare i zato su od mene tražili da njihov predsednik pismeno garantuje bezbednost njihovog posla i opstanak njihovih porodica, kao i da se konačno pokaže ko su oni koji rade protiv EPS-a i interesa Srbije.

Ostalo iz kategorije

Banski dvor večeras u bojama rijetkih bolesti

Administrator

Slavnić: I uz mjere možemo biti aktivni; Panika nije dobar saveznik

Redakcija

Banja Luka bira članove savjeta mjesnih zajednica

Administrator