Banjalucki info

Raspisan tender: Na proljeće gradnja škole u Adi 

Naselje Ada dobiće svoju osnovnu školu, za čiju je izgradnju ovih dana raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova ovog jednog od kapitalnih projekata Grada.

Procijenjena vrijednost radova je četiri miliona KM, a ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom gradnja bi trebalo da počne već sa proljeća.

Nova škola u Adi biće izgrađena na lokaciji preko puta restorana „Stara Ada“, u čijoj blizini se ili gradi ili će početi izgradnja većeg broja stambenih blokova.

Petorazredna škola u Adi kao područno odjeljenje OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ projektovana je za 300 učenika, sa deset učionica, a od sadržaja, imaće fiskulturnu salu sa pratećim prostorijama i igralište u dvorištu škole oko kojeg su planirane tribine.

Realizacijom ovog kapitalnog projekta, iskazano je maksimalno opredjeljenje gradske administracije da se ozbiljno bavi obrazovanjem kao jednim od glavnih stubova razvoja i očuvanja našeg društva.

Podsjećamo, za sve osnovce  od petog do devetog razreda obezbijeđeni su besplatni udžbenici, izdvajaju se značajna sredstava za obnovu školskih objekata kako bi svi đaci i zaposleni dobili bolje uslove za rad, a sada je obezbijeđen i besplatan javni prevoz za učenike i studente iz porodice sa četvoro i više djece.

Inače, osim nove škole u Adi, u planu je gradnja novog školskog objekta u naselju Paprikovac u saradnji Grada i Vlade Republike Srpske.

Kada je riječ o budućoj školi u Adi, biće finansirana donacijom Vlade Srbije.

Ostalo iz kategorije

VIŠKOVIĆ SA RAJNERTSENOM

Administrator

Zimske službe na terenu: Prohodni svi putni pravci na području grada

Administrator

Brnabić stigla na proslavu Dana Republike Srpske

Administrator