Banjalucki info

Prijavljeno 2.100 zdravstvenih radnika iz Srpske za vakcinaciju u Srbiji

Vakcinacija u Srbiji zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj počinje danas na tri lokacije – u Loznici, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, a do sada se za ovaj proces imunizacije prijavilo 2.100 “bijelih mantila” iz Srpske.

Ova imunizacija realizuje se u skladu sa dogovorom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te u saradnji dvije vlade.

U skladu sa planom vakcinacije protiv virusa korona, napravljenim u saradnji sa Vladom Srbije, više zdravstvenih ustanova iz Srpske danas je organizovalo prevoz do pomenutih lokacija za prvu grupu svojih zaposlenih, koji su prethodnih dana izrazili interesovanje za vakcinaciju u Srbiji.

Među njima su bolnice u Bijeljini, Foči, Modriči, kao i više domova zdravlja u Srpskoj. Prema posljednjim informacijama, za vakcinaciju protiv virusa korona u Srbiji prijavljeno je oko 2.100 zaposlenih u zdravstvenim ustanovama Srpske, te je planirano da se vakcinacija u Srbiji nastavi i u narednim danima u toku ove sedmice – rečeno je Srni u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.

Iz resornog ministarstva podsjećaju da je, u skladu sa činjenicom da je Srbija za vakcinaciju zaposlenih iz Srpske stavila na raspolaganje vakcine za ukupno 5.000 ljudi, dodatno usaglašena mogućnost da se za vakcinaciju u Srbiji prijave i zaposleni u privatnim zdravstvenim ustanovama, kao i u privatnim i javnim ustanovama kolektivnog smještaja iz oblasti socijalne zaštite iz Srpske, a sve s ciljem da se što je prije moguće zaštite najugroženiji radnici u zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

I u Vladi Srbije Srni je rečeno da vakcinacija zdravstvenih radnika iz Republike Srpske protiv virusa korona počinje danas u tri grada – Šapcu, Loznici i Sremskoj Mitrovici.

Banjalučki Info / SRNA / Foto: facebook.com

Ostalo iz kategorije

Odata pošta poginulim pripadnicima Drugog odreda Specijalne policije

Redakcija

Obilježen Dan policije i 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

Administrator

Dačić: Republika Srpska – istorijsko dostignuće srpskog naroda

Redakcija