Banjalucki info

Prijave još danas: Veliko interesovanje za izdavanje elektronskih karata za besplatan prevoz

Učenici i studenti iz porodica sa četvoro i više djece sa područja grada Banje Luke podnose svoje zahtjeve za izradu elektronskih karata, a sve u cilju obezbjeđivanja besplatnog javnog i prigradskog prevoza putnika.

Prijava za izdavanje elektronskih karata traje još danas, 25. februara u periodu od 9.00 do 16.00 časova na adresi Ulica kralja Alfonsa XIII broj 26.

-Svi đaci i redovni studenti dužni su dostaviti i potvrdu o mjestu prebivališta, potvrdu od obrazovne ustanove koju pohađaju (škola ili fakultet), potvrdu od Udruženja sa četvoro i više djece „4+ Banja Luka “ i prethodno izdatu kartu – podsjećaju iz resornog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Elektronske karte svim đacima i studentima iz višečlanih porodica dodijeliće gradonačelnik Draško Stanivuković u subotu 26. februara u 14.00 časova, u restoranu Javnog preduzeća „Aquana“.

Svi đaci i studenti tako će već od ponedjeljka moći da koriste svoje elektronske karte za besplatan javni prevoz, a nakon učenika, besplatne elektronske karte za javni prevoz dobiće, kako je i ranije najavljivano, penzioneri sa područja grada koji imaju penziju do 250 KM.

Podsjećamo, gradska administracija odlučila je da se posveti, između ostalog,  modernizaciji javnog prevoza, a samim tim i modernizaciji mjesečnih karata,

Za ovu namjenu iz budžeta Grada već ranije su obezbijeđena sva potrebna novčana sredstva, te je ovo mjera koja je omogućena povećanjem prihoda i uštedama koje je ostvarila gradska administracija.

Uz sve to, ovo predstavlja jednu od osnovnih politika gradske administracije, a to je obezbjeđivanje poptuno besplatnih karata za javni prevoz svim đacima i studentima iz porodica sa četvoro i više djece, te smanjenje cijena javnog prevoza za penzionere sa područja Banje Luke, sve dok on u krajnjoj mjeri ne bude potpuno besplatan.

Podsjetimo, veliki broj sugrađana iz različitih kategorija dobio je direktnu podršku ili je obuhvaćen programima i mjerama koje je pokrenula nova gradska administracija, te je ovo prvi put u istoriji Banje Luke da su učenici i studenti iz višećčanih porodica dobili beslatan javni prevoz, je da je više od 10.000 penzionera dobilo povoljniji javni prevoz.

/Grad Banja Luka/Foto: S. Ćuković

Ostalo iz kategorije

Dodik: Glas za Srpsku listu – glas za sve Srbe

Redakcija

Dodik: OHR je prošlost i nanio je dosta štete Srpskoj

Redakcija

GIK: Objavljen redoslijed kandidata na kandidatskim listama

Administrator