Banjalucki info

PRETEŽNO SUVI KOLOVOZI

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova, magla mjestimično smanjuje vidljivost, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja
na dionicama puteva Gradiška – Nova Topola, Crkvina – Modriča jedan, Šešlije – Johovac, Ustiprača – Međeđa, Foča dva – Dragočava, Tedin Han – Križ, Kotor Varoš – Obodnik, Ćesim – Pridvorci, Jezero – Šipovo, Saračica – Čokorska Polja.

Zbog deminiranja do 15.00 biće privremeno obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, u blizini graničnog prelaza “Hum”, na lokalitetu Vojkovići, na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova u tunelu “Kalovita brda”, na magistralnom putu LJubogošta-Pale, u tunelu “Čeljigovići” na magistralnom putu Lapišnica-LJubogošta, u tunelu “Ugar” na magistralnom putu Crna Rijeka – Ugar.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke i na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Vozači treba da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje zbog prevoza vangabaritnog tereta na putu Caparde – granični prelaz /GP/ Karakaj /do 24. oktobra/, Stanić Rijeka – Karuše /do 23. oktobra/, Stanić Rijeka – GP Brod /do 30. septembra/ i Karuše – GP Brod /do 1. oktobra/.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku na magistralnom putu dionica Klašnice 2 – Šargovac u mjestu Trn, jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH na auto-putu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Naizmjenično-jednom trakom uz regulaciju semaforima saobraća se u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Radovi se izvode i na putevima Ozimica – Topčić Polje /Donja Golubinja/, Počitelj – Žitomislići /Ševaš Njive/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /kod mjesta Cerovica/.

Za sutra je najavljen početak radova u tunelu Skela na dionici Jajce-Donji Vakuf. Tokom dana kroz tunel će se saobraćaj odvijati naizmjenično, jednom trakom, dok će u noćnim časovima saobraćaj biti preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Do 12. oktobra, granični prelazi Gabela – Gabela Polje 1, Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig, Hadžin Potok – Bogovolja, Orahov Do – Slano i Duži – Imotica otvoreni su za putnički saobraćaj kao međunarodni granični prelazi.

Ostalo iz kategorije

Servisne informacije za 30. januar 2021. godine

Redakcija

Stanje na putevima 26.01.2021.

Redakcija

Stanje na putevima 05.02.2021.

Redakcija