Banjalucki info

Preminuo bivši ministar i poznati doktor

Banjalučki lekar i nekadašnji ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ivo Komljenović preminuo je u Banjaluci u 75. godini, potvrđeno je iz porodice.

Komljenović je umro juče i biće sahranjen danas u 14.30 časova, u krugu porodice, na gradskom groblju u Vrbanji.

Ivo Komljenović rođen je 1946. godine u Banjaluci. Bio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kao nestranačka ličnost od 15. februara 2005. do 28. februara 2006. godine.

Dugo godina bio je načelnik odjeljenja dijalize i gotovo celi radni vek je proveo u Kliničko-bolničkom centru Banjaluka.

Komljenović je jedan od osnivača Udruženja nefrologa Republike Srpske, nacionalni koordinator za dijalizu i transplataciju za jugoistočnu Evropu, a sredinom sedamdesetih godina prošlog vijeka proveo je skoro četiri godine radeći u Libiji, kao deo tima međunarodne lekarske pomoći.

Ivo Komljenović ostavio je neizbrisiv trag i u najtežim uslovima i vremenima, nesebično boreći se za svakog pacijenta.

U teškim ratnim okolnostima organizovao je i helikopterski transport do najudaljenijih mesta, kako bi svoje pacijente blagovremeno priključivao na aparate za dijalizu, spasavajući im živote, a neretko je njegovo dežurstvo na bolničkom odeljenju, u vreme rata, trajalo i po 250 časova.

Odlaskom primarijusa doktora Ive Komljenovića, Banjaluka je ostala bez velikog čoveka i humaniste.

Iza sebe je ostavio suprugu, četvoro dece i unuku.

Ostalo iz kategorije

Ovi dijelovi grada sutra neče imati električnu energiju

Administrator

Banjaluka: Usvojen budžet grada u iznosu od 149,7 miliona KM

Administrator

Nastavljeno čišćenje i pranje ulica

Administrator