Banjalucki info

Postigut dogovor! Grad će izdvojiti 200.000 KM za subvenciju gradskog prevoza

Postigli smo dogovor sa prevoznicima na području grada i neće biti redukcije saobraćaja kao što je bilo najavljivano, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Istakao je da će Gradska uprava izdvojiti oko 200.000 KM za subvenciju javnog gradskog i prigradskog prevoza za januar i februar.

“Neki su najavljivali da će doći do obustave javnog prevoza od 1. januara iduće godine, ali do toga neće doći. Neće biti redukcije linija uopšte, osim toga što će biti po zimskom redu vožnje jer je raspust”, kazao je Stanivuković.

Dodao je da je u planu grada transformacija svih autobuskih stajališta na području Banjaluke.

“Transformacijom će ona biti moderna, imaće internet, punjače za telefon, muziku, kao i moderne reklame. Do kraja januara očekujem da dobijem prijedlog kakao će to izgledati”, istakao je Stanivuković.

Goran Starčević, iz “Pavlović tursa”, rekao je da neće biti redukcija linija javnog gradskog prevoza.

“Saobraćaj na linijama će biti redovan i ova subvencija je za prevoznike veoma značajna”, naveo je Starčević, prenose Nezavisne.

Stanivuković je naveo da je Gradska uprava u ovih nekoliko dana, otkako je preuzeo vlast, na osnovu raznih mjera koje je provodila uštedila više od milion KM.

Ostalo iz kategorije

Banjaluka: 46 godina rada Ekonomskog fakulteta

Redakcija

Dom omladine zasijao u žutoj boji: Obilježen Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom 

Administrator

Gradska uprava u bojama srpske trobojke, podrška i Đokoviću

Administrator