Banjalucki info

Počelo obilježavanje Dana grada: Gradonačelnik primio delegaciju SUBNOR-a

Gradonačelnik Draško Stanivuković upriličio je prijem za delegaciju banjalučkog SUBNOR-a, čime je zvanično počelo obilježavanje Dana grada.

Na sastanku sa delegacijom SUBNOR-a, koju je predvodio 94-godišnji predsjednik Vladimir Đuran, razgovarano je o statusu udruženja i projektima u ovoj i narednoj godini, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Velika je čast bila razgovarati danas sa Vladimirom Đuranom, predsjednikom SUBNOR-a, koji iza sebe ima bogato životno iskustvo. Ovaj susret ima i simboliku, jer sam kao najmlađi gradonačelnik, imao priliku da se sretnem sa najstarijim predsjednikom neke organizacije, a pritom je u pitanju čovjek, koji je zajedno sa svojim saborcima postavio temelje slobodne Banjaluke u najvećoj borbi protiv fašizma”, kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Kazao je da je to bio razgovor sa mnogo toplih riječi, korisnih savjeta, ali i bogate priče o istorijskoj borbi protiv fašizma na ovim prostorima.

“Kroz ovaj susret započinjemo niz sastanaka i manifestacija koje su vezane za obilježavanje Dana grada, a u narednim danima ćemo našim građanima predstaviti projekte na kojima smo vrijedno radili proteklih mjeseci”, naglasio je Stanivuković.

Tokom sastanka u Gradskoj upravi, gradonačelnik je predsjedniku SUBNOR-a uručio simboličan poklon-knjigu o stradanju srpskog naroda u 2. Svjetskom ratu.

Ostalo iz kategorije

Dom omladine zasijao u žutoj boji: Obilježen Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom 

Administrator

Brnabić stigla na proslavu Dana Republike Srpske

Administrator

BANJA LUKA:U kontaktu sa gradom – Priključite se zvaničnoj Viber zajednici

Administrator