Banjalucki info

Počeli radovi na izgradnji vrelovoda: Iduće sezone bolje grijanje u Novoj varoši i Rosuljama

Počeli su radovi na izgradnji i proširenju vrelovodne mreže kod tržnog centra „Delta planet“, čime će biti rasterećena mreža, ali i omogućen bolji kvalitet grijanja za naselja Nova varoš i Rosulje sve do naselja Mjesec.

Riječ je o najznačajnijem ulaganju u tolifikacionu mrežu u posljednjih 13 godina, a radove je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković.

– Već iduće sezone veliki broj domaćinstava smještenih u Novoj varoši i Rosuljama, ali i u novom naselju koje se gradi u blizini Parka „Mladen Stojanović“ pa sve do naselja Mjesec osjetiće benefite izgradnje ovog vrelovoda – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, pojasnivši da je riječ o milionskoj investiciji kojom će u ovim naseljima biti poboljšan kvalitet grijanja.

Gradonačelnik je istakao da je ovo izuzetno značajan projekat kojim će biti izgrađeno oko 510 metara novih vrelovodnih cijevi, a ujedno će biti izvršeno i proširivanje postojeće mreže, što će velikom broju građana nastanjenih u ovim naseljima obezbijediti bolje grijanje.

– Pored toga radiće se i jedan dio vrelovoda u blizini Bugarske škole, kojim ćemo zapravo zaokružiti radove na toplifikacionoj mreži u naseljima Nova varoš i Rosulje – istakao je Stanivuković, dodavši da pored ovoga Grad u saradnji sa Eko toplanom i EBRD-om započinje i višemilionski projekat obnove i sanacije toplikacione mreže na području grada.

On je pojasnio da se zbog starosti cijevi gubi dosta energije, te da je potrebno što prije izvršiti sanaciju, kao i da će se uporedo raditi i na poboljšanju energetske efikasnosti zgrada koje imaju dotrajale fasade, za šta je Grad u ovoj godini izdvojio oko 250.000 KM.

– Kroz sve ove projekte vidljivo je da Grad Banja Luka intenzivno radi na podizanju kvaliteta grijanja na području grada – zaključio je Stanivuković.

/Grad Banja Luka/ Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Sutra izbori za savjete mjesnih zajednica: Glasanje od 9.00 do 17.00 časova

Administrator

U protekla 24 časa rođeno šest dječaka i šest djevojčica

Administrator

Dodik: Božićni praznici da nas podstaknu na ljubav i razumijevanje

Redakcija