Banjalucki info

Održan sastanak sa predstavnicima Centra za zaštitu životne sredine

Zaštita šuma i rijeka, urbana mobilnost, održivi razvoj samo su neke od tema o kojima je u Gradskoj upravi razgovarano sa predstavnicima Centra za zaštitu životne sredine – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon sastanka.

– Naši stavovi su jasni i mi težimo da Banja Luka ponovo postane grad zelenila. Takođe, naše opredjeljenje je da o razvoju Banje Luke razmišljamo po principima održivog razvoja koji su definisani Strategijom razvoja grada  – istakao je Stanivuković.

Između ostalog, na sastanku održanom krajem ove sedimce – razgovarano je o Banj brdu i izgradnji vidikovca, ali i inicijativi koja se odnosi na zaštitu šuma koje okružuju Banju Luku, a gradska administracija opredijeljena je da podrži ovu inicijativu.

Jedna od tema sastanka bila je i strategija urbane mobilnosti, a poznato je da su tokom protekle godine pokrenute aktivnosti da se Banja Luka razvija u smjeru održivog transporta, prije svega kroz jačanje javnog prevoza, ali i kroz unapređenje biciklističke infrastrukture kroz izgradnju novih biciklističkih staza, te kroz poboljšanje infrastrukture za pješake.

/Grad Banja Luka/ Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Vlada će nastaviti da podržava projekte u Novom Gradu

Redakcija

U Banjaluci badnjak svečano dočekan ispred Hrama Hrista Spasitelja

Redakcija

MLADEN ILIĆ IZ SNSD-a IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA

Administrator