Banjalucki info

Odluka Stanivukovića: Objave Gradske uprave na društvenim mrežama od sada samo na ćirilici

Gradonačelnik Draško Stanivuković, poklonio je drvenu azbučnu ploču predsjedniku humanitarnog udruženja “Baštionik“ Predragu Adamoviću, kao simbol velike želje da u što većoj mjeri očuvamo naše pismo.

“Kao gradonačelnik donio sam još jednu Naredbu koja se tiče naše ćirilice, a to je da od danas, svi zvanični digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama, objave pišu našim pismom, što do sada nije bio slučaj”, rekao je Stanivuković.

On je naglasio da će biti doneseno još strategija i odluka koje će ići u ovom pravcu.

“Moje opredjeljenje kao gradonačelnika Banjaluke biće čitava strategija i pravac koji ćemo definisati, a sve sa ciljem očuvanja ćirilice i rada na jednom važnom projektu, da što više javnih ustanova ili preduzeća njeguju naše pismo, a svoj autoritet kao gradonačelnik iskoristiću da na natpisima pored imena javnih preduzeća koja su sada na latinici, bude istaknuta i ćirilična verzija”, rekao je gradonačelnik.

Naglašava da će Grad Banjaluka imati veliku širinu kada je u pitanju saradnja kako sa humanitarnim udruženjem “Baštionik“, tako i sa humanitarnim organizacijama “Crveni krst“, “Karitas“ i “Merhamet“.

“Ja ću kao gradonačelnik nalaziti načina da pomažemo svim, za Banjaluku, važnim organizacijama i udruženjima. Prije par dana smo, u razgovoru sa biskupom Komaricom, dogovorili mnoge važne projekte koje će Grad i Biskupija zajedno sa organizacijom ‘Karitas’ realizovati u narednom periodu”, rekao je on.

Stanivuković je pozvao sve Banjalučane, da svojim malim, ali iskrenim prilogom, predstojeće praznike učine radosnijim, kako sebi, tako i našem narodu na Kosovu i Metohiji kojima je ta pomoć potrebna, kao što je on to učinio sa svojim saradnicima danas na Trgu Krajine.

Ostalo iz kategorije

Kovačević: Pokušaj promjene Savjeta ministara – prevara građana i njihove izborne volje

Redakcija

POSEBNA ATMOSFERA: Širom Srpske počeo upis u srednje škole

Administrator

Marku Romiću nagrada za značajna ostvarenja u oblasti naučnog rada

Administrator