Banjalucki info

Od 2007. godine besplatni udžbenici za sve učenike prvog i drugog razreda

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske saopštilo je da od školske 2007/2008. godine obezbjeđuje besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola.

Povodom izjave gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da će obezbijediti besplatne udžbenike za učenike od prvog do trećeg razreda sa područja jedinice lokalne samouprave Banjaluka, u resornom ministarstvu ističu, da su pored besplatnih udžbenika za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, obezbijeđeni i udžbenici za učenike pobjednike republičkih takmičenja u školskoj 2018/2019. godini.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske za školsku 2020/2021. godinu obezbijedilo je besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, te učenike koji su treće i svako naredno dijete iz porodica sa troje i više djece učenike od trećeg do devetog razreda osnovnih škola.

– Za školsku 2021/2022. godinu obezbjeđujemo besplatne udžbenike svim učenicima prvog i drugog razreda, pobjednicima Republičkog takmičenja u školskoj 2020/2021. godini, za treće i svako naredno dijete iz porodice sa troje i više djece – napominju u resornom ministarstvu.

U saopštenju podsjećaju da Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske od 2007. godine obezbjeđuje besplatne udžbenike za odlične učenike osnovnih škola od trećeg do devetog razreda koji dolaze iz porodica sa četvoro i više djece.

Banjalučki Info / SRNA / Foto: RTRS

Ostalo iz kategorije

U ponedjeljak Dan žalosti u FBiH

Administrator

Gradska uprava u bojama srpske trobojke, podrška i Đokoviću

Administrator

Draško Stanivuković: DAN REPUBLIKE SRPSKE

Administrator