Banjalucki info

Obilježen Dan policije i 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

Obilježen je 4. april – Dana policije Republike Srpske i 30 godina rada Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Tim povodom, odata je počast i položeni su vijenci na Centralno spomen-obilježje poginulim i nestalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 782 pripadnika MUP-a, koja su položili živote za Republiku Srpsku.

U ime Grada Banje Luke vijence su položili gradonačelnik Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić.

-Danas smo uz molitvu i polaganje vijenaca odali počast svim stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne Republike Srpske – poručio je gradonačelnik, koji je prisustvovao i centralnoj svečanosti obilježavanja u Centru za obuku policije u Zalužanima.

Uz čestitku svim pripradnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kazao je da je bila čast danas zajedno obilježiti ovaj važan jubilej, 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova.

-Današnji dan bio je povod da se prisjetimo svih onih pripadnika MUP-a koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne Republike Srpske, ali i da iskažemo poštovanje svim pripadnicima koji su u najtežim vremenima, za vrijeme Odbrambeno-otadžbinskog rata bili na prvim linijama odbrane naše otadžbine. Danas šaljemo i poruku da samo snažna policija znači snažna Republika, a pokazne vježbe koje smo danas mogli vidjeti trebaju biti na ponos svakom građaninu Republike Srpske – poručio je gradonačelnik.

U Centru za obuku policije u Zalužanima predstavljena su sredstva kojim raspolaže Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, helikopterski servis i helikopteri, te „Despot“ i novo oklopno vozilo „Vihor“.

– Naš zadatak je da održavamo mir u ovoj zemlji, bezbjednost na svim nivoima, da garantujemo bezbjednost našim građanima i svima koji kao turisti ili gosti dođu u Republiku Srpsku. Policija Srpske će nastaviti na tom kursu s ciljem očuvanja mira i bezbjednosti u Srpskoj i BiH – poručio je, tom prilikom, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Svečanom obilježavanju prisustvovali su i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, te drugi visoki zvaničnici Republike.

/Grad Banja Luka/Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Inicijative za aprilske nagrade dostaviti do 12. marta 

Administrator

Draško Stanivuković: DAN REPUBLIKE SRPSKE

Administrator

Selak: Novi zakon za borce i status stvaraoca Srpske

Administrator