Banjalucki info

Nove monstruozne pretnje Vučiću na Instagramu

Brojni republički i gradski funkcioneri i članovi SNS-a najoštrije su osudili jezive pretnje predsedniku Vučiću i njegovoj porodici i ocenili da su one direktna posledica atmosfere nasilja, progona i terora političkih neistomišljenika.

Nove morbidne pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici. Ispod fotografija na kojima je Vučić građanima čestitao Badnje veče i Božić tokom posete Hilandaru, na instagram profilu „avucic” pojavili su se jezivi komentari u kojima mu se želi smrt u teškim mukama, a njegovoj deci smrt u saobraćajnoj nesreći. Bolesne pretnje upućene su i sa profila čoveka koji je upisan pod imenom ZJakovljević, koji ima fogografiju na kojoj drži pušku. Na te monstruozne pretnje nadovezao se i korisnik pod imenom Stefan Vlahović, koji u morbidnoj poruci priželjkuje predsedniku Srbije smrt u najvećim mukama.  tako i čitave njegove porodice.

Marković: Bolesne pretnje uvek posle dobrih vesti za Srbiju

Član Glavnog odbora SNS i narodni poslanik Aleksandar Marković izjavio je danas da je neveverovatno do koje mere ide ludilo koje ispoljavaju oni koji mrze Aleksandra Vučića i da se bolesne pretnje i najmostruoznije uvrede uvek pojave nakon objavljivanja pozitivnih i dobrih vesti za Srbiju.

„A kao po šablonu na meti su uvek deca i porodica predsednika Vučića“, ukazao je Marković u saopštenju.

On ocenjuje i da su ovakve pojave „direktna posledica atmosfere nasilja, progona i terora političkih neistomišljenika, koju već godinama generišu pojedini pripadnici opozicije koji nemaju nikakav politički program i ideju, već im se cela politička platforma svodi iskljjučivo i samo na ličnu mržnju prema Aleksandru Vučiću“.

Takođe je apelovao na nadležne organe da se najhitnije pozabave ovim slučajem i stanu na put suludim pretnjama, koje, kako kaže, postaju svakodnevnica i direktno utiču na ugrožavanje bezbednosti kako predsednika Vučića tako i čitave njegove porodice.

Predsedniku Srbije i njegovom sinu na društvenoj mreži Instagram ponovo su upućene pretnje i uvrede.

Mirković: Najoštrija osuda napada na Vučića i porodicu

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS i narodni poslanik najoštrije je osudio poziv na ubistvo predsednika Aelksandra Vučića i njegove dece i pozvao nadležne institucije da reaguju i tako zaštite njegova osnovna ljudska prava i to ne kao predsedniku, već kao građaninu Srbije.

Mirković smatra da su najnovije pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću nastavak kampanje koja se vodi protiv njega i njegove porodice.

„Nenormalna kampanja koja se vodi protiv porodice Vučić od strane Dragana Ðilasa, Marinike Tepić, Miroslava Aleksića i drugih poltrona fabrikovanjem raznih lažnih afera, dovela je do atmosfere u kojoj su ovakve pretnje svakodnevnica i skoro da niko više ni ne reaguje“, kaže Mirković u saopštenju koje je medijima prosledila informativna služba SNS.

On, međutim, poručuje da pretnje i prizivanje tragičnih scenarija neće zaustaviti napredak Srbije i izbrisati rezultate koji su ostvareni, ali poručuje i da se ovakvim pretnjama mora stati na kraju, „kako bismi još jednom svima dokazali da tako nešto nikada neće biti prihvatljivo u našoj zemlji“.

Petković:Potpis inspiratora pretnji više nego jasan

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković izjavio je  da su monstruozne pretnje smrću upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom sinu Danilu pokazatelj kako se lako atmosfera mržnje i netrpeljivosti koju u javnosti stvara deo opozicije preliva i na društvene mreže i postaje oružje u rukama sumnjivih pojedinaca.

„Ovakve poruke po pravilu dolaze nakon što predsednik najavi otvaranje novih fabrika ili istakne ekonomske uspehe Srbije. Pretnje ne dolaze slučajno i direktno su inspirisane ostrašćenim đilasovskim kampanjama kojima svakodnevno svedočimo. Iako su njihovi autori možda anonimne osobe sa društvenih mreža, potpis njihovog inspiratora je više nego jasan“, ukazao je Petković u saopštenju.

On je naveom da pretnje smrću predsedniku Srbije, njegovom ocu, majci, bratu i deci nažalost nisu izolovan slučaj i da sa njima porodica Vučić živi svakodnevno.

„Zato pozivam nadležne organe da bez odlaganja reaguju u ovom, ali i svim drugim slučajevima direktnog ugrožavanja bezbednosti predsednika Vučića i članova njegove porodice“, istakao je Petković.

On je ocenio i da dok se SNS trudi da gradi društvo dijaloga i tolerancije, u kojem i pored neslaganja može da se razgovara, dotle pojedinci smatraju da je nasilje odgovor na sve ekonomske rezultate, nove auto puteve, bolnice, fabrike.

„Nikada mržnja neće biti snažnija od istine, a rezultati kojima svakodnevno svedočimo ostaće naš jedini odgovor“, poručio je Petković.

Gak: Celo društvo mora ponoviti – ne nasilju i ne mržnji

Član Gradskog odbora SNS Beograda Slavko Gak poručio je  da je potrebno da celo društvo još jednom glasno ponovi – “ne nasilju i ne mržnji”.

„Veliko ne, zato što kada bilo ko poziva na nasilje nad nečijom porodicom on ne razmišlja o tome da će sutra i sam biti takva meta, ako ne osudi“, ukazao je Gak u saopštenju povodom novih pretnji upućenih predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Gak je istakao da se mora reći veliko „ne“, jer ako pozivate na ubistvo predsednika jedne države, koliko se bezbedno onda, pita Gak, osećaju svi drugi građani?

On je ukazao da se kategoričko ne mora reći i na pozivanje na bilo kakvo zlo nad bilo kojom decom, jer „ako padnemo na ispitu zaštite dece, koji nam to ispiti drugi imaju bilo kakvu vrednost“. Gak se suprotstavio svakom ovakvom obliku primitivizma u državi koja, kako kaže, krupnim koracima korača ka davno zacrtanim evropskim ciljevima kojima je konačno blizu.

„Pozivam zato sve na veliko “ne” svakom nasilju i najglasniju osudu do sada na sve napade koje predsednik Aleksandar Vučić i njegova porodica trpe jer pružaju otpor svakom pokušaju povratka naše zemlje u blato iz koje ju je izvukao“, poručio je Gak, saopštio GrO SNS.

Ivana Tomić Ilić: Nadležni hitno da reaguju na pretnje Vučiću i porodici

Ivana Tomić Ilić, članica GO SNS pozvala je nadležne institucije da hitno reaguju na pretnje Vučiću i njegovoj deci i porodici.

„Ovo nije prvi put da se preti predsedniku Vučiću, vređa njegova porodica, upućuju gnusne pretnje i uvrede njegovim sinovima, kćerki i celoj porodici, zato hitno vinovnici tih pretnji moraju biti privedeni pred lice pravde. Ovo je prevršilo svaku meru i daleko je od bilo kakvog političkog dijaloga i razmene mišljenja“, navela je Tomić Ilić u izjavi koju je medijiam dostavila informativna služba SNS.

Svakodnevne pretnje, uvrede, pogrdne reči i lažne optužbe na račun predsednika Vučića i njegove porodice moraju prestati, poručila je, navodeći da oni koji ih upućuju i oni po čijem nalogu to rade, stvaraju atmosferu straha i panike među građanima Srbije.

„Niko ne sme ugrožavati ničiju bezbednost, a još manje pozivati na ubistvo i smrt predsednika Srbije i njegove dece“, zaključila je.

Stanisavljević: Bezumlju se mora stati na put

Članica Gradskog odbora SNS Beograda Nataša Stanisavljević najoštrije je osudila kao sramne napade na porodicu Vučić.

„Nedopustivo je i za svaku osudu i prezir, konstantno napadanje dece predsednika Vučića na najgori i najogavniji način. Izgleda da bolesnim umovima ne smeta da vređaju porodicu predsednika i nedužnu decu, čija je jedina krivica što su deca Aleksandra Vučića“, istakla je Stansavljević u saopštenju.

Ona je pozvala nadležne organe da reaguju hitno, a da svi osude konstantne napade na porodicu predsednika, jer je ovo, kako kaže, prevršilo svaku meru i ovakvom bezumlju se mora stati na put, saopštio je GrO SNS.

Božović: Državni organi da reaguju povodom pretnji

Članica Gradskog odbora SNS Beograda, Sonja Božović, najoštrije je osudila pretnje smrću upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

„Apelujem na državne organe da reaguju i kazne odgovorne za pomenute pretnje jer ne smemo dozvoliti da govor mržnje i ovakvi monstruozni ispadi pojedinaca postanu naša svakodnevnica“, navela je Božović u saopštenju.

Ona je istakla da se SNS od svog osnivanja zalaže za borbu protiv svakog vida nasilja i smatra da je neophodno sprečiti i sankcionisati verbalno nasilje koje je prisutno na društvenim mrežama.

„Kao politička stranka uvek smo se zalagali za bezbednu i uređenu Srbiju, zbog čega ne smemo dozvoliti da ovakvi postupci prođu nekažnjeno, pogotovo zbog toga što se pored predsednika Srbije u najmonstruoznijem kontekstu pominju njegova deca“, ukazala je Božović.

Ona je ocenila da je krajnje vreme da se ovakvi napadi zaustave i sankcionišu.

„Srbija je bila i ostaće zemlja koja štiti svoje građane, njihova prava i bezbednost – te nas nikakvi izlivi besa i mržnje neće sprečiti da Srbiju kao takvu i očuvamo“, poručila je Božović, saopštio je GrO SNS.

Jovičić: Vinovnici pretnji moraju se naći iza rešetaka

Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić zatražio je  da nadležne institucije u najkraćem roku reaguju i procesuiraju osobe koje se kriju iza određenih profila na društvenim mrežama, jer je, kako je rekao, nedopustivo da se predsedniku države šalju poruke sa takvim sadržajem u kojima se on i njegova porodica vređaju i gde se poziva na linč i priželjkuje smrt predsednika i njegove dece.

„Mnogo puta do sada bili smo svedoci napada na predsednika Vučića i njegovu porodicu i zato izgrednici koji najgnusnije monstruozne pretnje upućuju javno moraju biti najoštrije sankcionisani“, istakao je Jovicicć u saopštenju.

On je poručio da neko konačno mora da odgovara, da ide u zatvor za ovakve stvari, jer to je jedina razumna kazna za ovakva nedela.

„Ukoliko vinovnici ovako strašnih pretnji ne budu završili iza rešetaka biće to loša poruka za sve normalne građane Srbije koji se gnušaju od ovakvih stvari“, ukazao je Jovičić.

On je istakao da se Vučić svih ovih godina borio i izborio za Srbiju u kojoj neće biti nedodirljivih i gde niko nije jači od zakona.

„Upravo zato, oni koji su se drznuli da prete i pozivaju na ubistvo deteta moraju biti sankcionisani“, poručio je Jovičić, saopštio je GrO SNS.

Mihajlović: Nasilje i pretnje ne smeju biti način

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović

osudila je nove pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preko društvenih mreža.

“Možete da se ne slažete sa nečijom politikom, ali uvrede, mržnja i pozivi na nasilje i ubistvo sigurno nisu i ne smeju biti način da to izrazite“, istakla je Mihajlović u saopštenju.

Ona je ukazala da se neslaganje sa nečijom politikom iskazuje na izborima, a ne tako što ćete upućivati najružnije reči i pretiti članovima nečije porodice.

GO SNS Šapca:Napad na predsednika je napad na sve građane

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu najoštrije osuđuje pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

„Veoma smo zabrinuti što se ovakve poruke sve učestalije pojavljuju. Uznemireni smo i činjenicom da se oni koji ih ostavljaju više i ne kriju iza pseudonima na društvenim mrežama.Prirodno je da se ne slažu svi sa aktuelnom državnom politikom. Srpska napredna stranka podržava kritiku, jer smatramo da je u demokratskom društvu kojem pripada naša zemlja, konstruktivni dijalog poželjan i potreban“, navdi se u saopštenju SNS Šapca.

Dodaju da im je neshvatljivo da postoje oni koji će svoje neslaganje iskazati kletvama i otvorenim pretnjama državnom vrhu i članovima njihovih porodica, te poručuju da je napad predsednika napad na državu i napad na sve njene građane.

Zbog toga zahtevaju od nadležnih organa da preduzmu sve mere kako bi se što hitnije sankcionisale ovakve pojave u našem društvu.

Banjalučki Info / Tanjug / Foto: ig @avucic

Ostalo iz kategorije

Predsednik Vučić za Božić ide na Hilandar

Administrator

OTKRIVAMO Srbija bila na ivici energetskog KOLAPSA jer je Zorana INSISTIRALA NA BOJI PEČATA

Administrator

Veliki intervju predsednika Aleksandra Vučića sa Senadom Hadžifejzovićem

Administrator