Banjalucki info

Nema pooštravanja mjera za praznike

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je Srni da Republički štab za vanredne situacije neće pooštravati preporučene epidemiološke mjere tokom predstojećih praznika, navodeći da trenutna situacija u vezi sa pandemijom virusa korona nije alarmantna.

– I danas na sjednici Vlade razgovarali smo o epidemiološkoj situaciji i zaključeno je da ona trenutno, prema dosadašnjim podacima, nije alarmantna i ne zahtjeva pooštravanje mjera. One su sasvim jasne, a naši inspekcijski organi vršiće pojačane kontrole za vrijeme praznika – istakao je premijer Srpske.

On je rekao da se najveći broj građana ponaša u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama i izrazio posebnu zahvalnost za njihovo odgovorno ponašanje.

– Uvijek ima i jedan dio neodgovornih koje moramo sankcionisati da bi zaštitili odgovorne, naš zdravstveni sistem i ekonomiju. Јoš jednom pozivam građane da svi zajedno poštujemo preporučene mjere kako bi ova epidemija bila što prije iza nas i da štitimo sebe i svoje najbliže – naglasio je Višković.

izvor: rtrs

Ostalo iz kategorije

Državljanima Srbije besplatan parking u Banjoj Luci

Administrator

U Srpskoj 88 novozaraženih

Redakcija

Selak: Novi zakon za borce i status stvaraoca Srpske

Administrator