Banjalucki info

Na radost mještana: Počela izgradnja vodovodne mreže u Preradima

Počeli su radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u zaseoku Preradi, čime će biti riješeno pitanje vodosnabdijevanja za oko 30 domaćinstava.

Radove je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je rekao da građevinska sezona polako počinje, te da je ove godine izgradnja vodovodne mreže planirana na većem broj lokacija kako u gradskim i prigradskim, tako i u seoskim naseljima našeg grada.

Nijedno mjesto ne može da se razvija ako nema vodu, stoga prioritetno radimo na tome da mještanima obezbijedimo normalno vodosnabdijevanje – poručio je Stanivuković.

On je pojasnio su danas počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže u dužini od oko 1,5 kilometara, ali da se ovaj projekat nastavlja i da je u planu izgradnja dodatna četiri kilometra mreže prema Raduljima, Gligićima i Gajićima, te da će to obezbijediti uredno vodosnabdijevanje za ovo područje našeg grada.

Takođe, u ovoj godini predviđena je izgradnja pumpne stanice i cjevovoda do postojećeg lokalnog rezervoara u Verićima, kojim će biti omogućeno integrisanje lokalnog sistema u javni gradski vodovod.

/Foto: A. Čavić/Grad Banja Luka

Ostalo iz kategorije

Čestitka predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Administrator

Selak čestitao Dan MUP RS

Administrator

Šargovac: Vodovodna i kanalizaciona mreža, rekonstrukcija saobraćajnica

Administrator