Banjalucki info

Na narednom zasjedanju Skupštine Grada odbornici ponovo diskutuju o ulaganjima u Ramiće

Na narednoj sjednici Skupštine Grada, koja je zakazana za 28. april, odbornici će ponovo diskutovati o ulaganjima u Ramiće, kao o najvećem gradskom parku.

Kako je rekao gradonačelnik Draško Stanivuković, očekuje da će ovaj put za ove tačke, koje su po ko zna koji put vraćene na dnevni redi, ipak dobiti podršku.

-Bitne stvari se nalaze na predloženom dnevnom radu, poput mnogih regulacionih planova, naziva pojedinih ulica, te dodjele određenih poslovnih prostora u zakup. Uz to, principijelno ne odustajemo od gradnje najvećeg gradskog parka i promjene regulacionog plana na tom dijelu grada – rekao je gradonačelnik.

Poručio je kako su ovaj put samu ideju o gradskom parku dodatno reformisali.

-U godini kada slavimo 30. rođendan Republike Srpske, želim da kažem da je želja da se park zove upravo Park Republike Srpske. Želimo da na svakom mjestu u tom parku bude dio koji će biti posvećen svakoj opštini i svakom gradu u Srpskoj – rekao je on.

Dodao je kako će na dnevnom redu ponovo da se nađe tačka koja se tiče javne licitacija, a koja se odnosi na prodaju hale u Poslovnoj zoni „Ramići“.

-Jednog investitora su otjerali, ali mi imamo nove zainteresovane investitore. Mi želimo da ulažemo u Poslovnu zonu „Ramići“, od toga ne odustajemo. Želim da kažem da ćemo se boriti za Banju Luku, jer je zapostavljena, iako je najveći grad u Republici Srpskoj – rekao je on.

Dodatno, na dnevni red ponovo je vraćen pravilnik koji se odnosi na dodjelu subvencija malim preduzećima.

-Napravili smo bolji pravilnik za ovu, narednu sjednicu, te se nadam da ćemo za ovaj bitan pravilnik ovaj put dobiti podršku. To je važna tačka – zaključio je.

Kada je riječ o investicijama od 10 miliona KM, o kojima će takođe raspravljati gradski parlamentarci, gradonačelnik Stanivuković kaže da je to jedna izuzetno bitna tačka, a koja se odnosi na obnovu distributivne mreže u Banjoj Luci.

-Planirano je da u ljeto počenom da radimo na obnovi distributivne mreže za grijanje, te ćemo samim tim rješavati problem sa grijanjem koji imamo u gradu. Sa druge strane, radićemo i na energetskoj efikasnosti – zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik Skupštine: Mnoštvo je tačaka, razgovri teku u konstruktivnom tonu

Predsjednik Skupštine Grada Banje Luke, Mladen Ilić rekao je kako je naredna sjednica izuzetno obimna, te da je već sada zakazan nastavak iste za početak maja.

-Kao i svaka sjednica, ova će takođe da počne sa odborničkim pitanjima. Kada govorimo o dnevnom redu, pored kadrovskih pitanja i rješenja koja se nalaze na samom početku dnevnog reda, imamo i veliki broj izmjena regulacionih planova, kao i izvještaji o poslovanjima određenih gradskih preduzeća – rekao je Ilić.

Poručio je kako vjeruje da će i naredno skupštinsko zasjedanje proći u kvalitetnom tonu i konstruktivnim dogovorima.

-To smo već pokazali na prethodnim sjednicama, te ne sumnjam da će tako da bude i na narednoj sjednici. Nećemo moći sve tačke da pređemo za jedan dan, pa smo zakazali nastavak sjednice za 4. maj – rekao je on.

Kometarišući zahtjev gradonačelnika za posebnom sjednicom,gdje će odbornici da diskutuju o dešavanjima u Domu Rada Vranješević, Ilić je rekao kako je to zasjedanje i te kako izvjesno.

-Dobili smo zahtjev od gradonačelnika za održavanje posebne sjednice a u vezi sa situacijom u Domu „Rada Vranješević“. Danas smo se usaglasili da ćemo kontaktirati sve bitne institucije, u vezi sa ovom temom, te ukoliko dođe do ove sjednice, a vjerujem da hoće, ista će biti zatvorena za javnost kada je u pitanju diskusija odbornika – poručio je Ilić.

/Grad Banja Luka/Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Ovi dijelovi grada sutra neče imati električnu energiju

Administrator

Građani Srpske dočekali Novu godinu mirno i u krugu porodice

Administrator

Stanivuković učestvovao u uličnoj trci “Trčimo za Srpsku”

Administrator