Banjalucki info

MLADEN ILIĆ IZ SNSD-a IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić iz SNSD-a izabran je za predsjednika ove institucije, a za potpredsjednika Saša Čudić, nezavisni odbornik iz reda nacionalnih manjina.

Ilić i Čudić su odmah nakon izbora položili svečanu zakletvu pred odbornicima Skupštine grada Banjaluka, a prije toga svečanu zakletvu položili su i gradonačelnik Draško Stanivuković i novoizabrani odbornici.

Na dnevnom redu je izbor zamjenika gradonačelnika, te vršilaca dužnosti sekretara Skupštine grada i načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi.

Konstitutivna sjednica se zbog aktuelne epidemiološke situacije održava u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske.

Mandate u Skupštini grada Banjaluka na lokalnim izborima održanim 15. novembra osvojilo je devet političkih stranaka i jedan predstavnik nacionalnih manjina.

Gradsku Skupštinu čini 31 odbornik, a pravno ozvaničenu većinu 19 odbornika iz SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, Demosa, dva samostalna odbornika i nezavisni odbornik iz reda nacionalnih manjina Saša Čudić.

Vodeći je SNSD Milorad Dodik sa devet mandata, a slijedi PDP sa sedam osvojenih mandata.

Socijalistička partija Srpske – “Budućnost Srpske” i Ujedinjena Srpska osvojili su po tri mandata, a DNS, Demos i Socijalistička partija po dva.

Po jedan odbornički mandat u banjalučkoj Skupštini imaju SDS i Narodni pokret “Banjaluka zove”.

Kandidat grupe građana Saša Čudić osvojio je mandat kao predstavnik nacionalnih manjina.

izvor: Srna

Ostalo iz kategorije

Prvi presjek u 13.00 časova: U toku glasanje za članove savjeta mjesnih zajednica

Administrator

Cvijanović: Episkop Lavrentije dao veliki doprinos očuvanju istinskih hrišćanskih vrijednosti

Administrator

Dogovorena dalja saradnja Srpske i Srbije

Redakcija