Banjalucki info

MIROVIĆ:Veze Republike Srbije i Republike Srpske su neraskidive

“Veze Republike Srbije i Republike Srpske su neraskidive, saradnja na svim nivoima uspešno se odvija, i to je nam je zajednički prioritet“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon sastanka u Banja Luci sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Na sastanku održanom u Vladi Republike Srpske razgovarano je o dosadašnjoj saradnji, kao i o sprovođenju Sporazuma koji su potpisali Mirović i Višković 2019. godine i kojim je, kako je ocenjeno, saradnja AP Vojvodine i Srpske na svim nivoima intenzivirana.

“Vojvodina je snažno posvećena saradnji sa Republikom Srpskom i ona je u protekle četiri godine značajno unapređena. Vojvodina kao jedan od najrazvijenijih srpskih krajeva ima obavezu i potrebu da radi na zajedništvu, povezivanju naših ljudi, institucija i ustanova, jer sve to rezultira i razvojem ekonomija“, izjavio je Mirović.

Višković je izjavio da Vojvodinu i Srpsku vezuju ne samo ekonomske teme, već i bratske i prijateljske veze.

“Na današnjem sastanku dogovoren je zajednički nastup naših privrednika na međunarodnim sajmovima što će biti prilika za promociju zajedničkih potencijala“, rekao je Višković i dodao da je bilo reči i o razmeni iskustava u sferi privlačenja stranih investicija i korišćenja sredstava iz EU fondova.

Mirović je danas, nakon sastanka u Vladi Republike Srpske, posetio opštinu Kostajnicu povodom uručenja građevinskog materijala – pomoći koju je obezbedila Pokrajinska vlada, preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, za 53 porodice čiji su stambeni i prateći objekti uništeni nakon zemljotresa.

Ostalo iz kategorije

Dom zdravlja: Plan vakcinacije za period od 21. do 25. februara

Administrator

Banjaluka: Oduzeta droga i uhapšena osoba sa Interpolove potjernice

Redakcija

Na narednom zasjedanju Skupštine Grada odbornici ponovo diskutuju o ulaganjima u Ramiće

Administrator