Banjalucki info

Krivokapić, Bečić i Mandić čestitali Božić

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić poručio je u božićnoj čestitki da su, u vremenu zdravstvene i ekonomske krize, mir, sloga i jednistvo, uz puno poštovanje i uvažavanje svih različitosti koje krase Crnu Goru, jedini put ka boljitku.

Krivokapić je čestitku povodom Božića uputio sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori Božić, saopšteno iz je iz crnogorske Vlade.

On je naveo da Božić okuplja porodicu, kumove, prijatelje i sve ljude dobre volje, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost.

Radost Božića je radost svih nas i moje iskrene želje su da mir caruje našim srcima, domovima i cijelom Crnom Gorom – naveo je Krivokapić u čestitki.

On je poželio da Božić i novo ljeto Gospodnje donesu novi početak i preporod Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić istakao je da proslavljanje Badnjeg dana i Božića na najbolji način potvrđuju sve vrijednosti koje se u crnogorskom građanskom društvu doživljavaju kao pregnuća za koja se vrijedilo boriti i u kojima se želi istrajati – mir, ljubav, multivjerski i multinacionalni sklad, solidarnost i komšijska sloga.

Bečić je, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, vjernicima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru čestitao Badnji dan i Božić, ističući da simbolika jednog od najvećih hrišćanskih praznika donosi još više oblika zajedništva.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio je da se Božić dočekuje poslije godine velike i veličanstvene borbe pravoslavnih hrišćana u Crnoj Gori za odbranu svojih svetinja.

Ta borba je donijela veliko jedinstvo našeg naroda u Crnoj Gori kroz koje smo svi mi uzdigli svoja srca i napravili jedan korak naprijed i kao vjernici i kao ljudi – naveo je Mandić u čestitki.

Mandić je čestitku povodom Božića uputio Sinodu SPC, mjestobljustitelju Patrijaraškog trona mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, administratoru Mitropolije crnogorsko-primorske i episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, episkopu Mileševskom Atanasiju i svim pravoslavnim vjernicima, sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

Banjalučki Info / rtrs.tv / Foto: rtrs.tv

Ostalo iz kategorije

Novi zemljotres na području Petrinje, osjetio se i u Banjaluci

Administrator

Oko Petrinje se pojavljuju sve veće rupe

Redakcija

Hrvatska: Јoš 1.197 zaraženih, preminulo 17 osoba

Redakcija