Banjalucki info

Kovačević: Pokušaj promjene Savjeta ministara – prevara građana i njihove izborne volje

Pokušaj promjene Savjeta ministara znači da opozicija iz Republike Srpske, SDS i PDP, ne poštuje izbornu volju građana, niti ih zanima što su im oni na prošlim izborima poručili da ih ne žele vidjeti ni blizu vlasti, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Građani su na izborima poručili da žele u vlasti, i na nivou Republike Srpske i BiH, SNSD sa svojim koalicionim partnerima – istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, oni koji žele da idu u takve avanture i pokušaje političkih vratolomija kroz parlament BiH ne rade protiv SNSD, već isključivo direktno protiv građana Republike Srpske i volje koju su iskazali na izborima 2018. godine.

– Ukoliko se započne proces promena kroz parlament BiH mimo većine koja je formirala Savjet ministara, ulazimo u žestoku krizu u BiH koja bi mogla da bude jedna od najvećih političkih kriza od Dejtona do danas – rekao je Kovačević za beogradske “Novosti”.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biće održana danas, a na dnevnom redu je zahtjev za iniciranje glasanja o nepovjerenju Savjetu ministara, kao i zahtjev za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića.

Predlagači zahtjeva za iniciranje glasanja o nepovjerenju su poslanici Naše stranke Predrag Kojović, Aida Baručija, Mirjana Marinković Lepić, Damir Arnaut i SDP-a Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Zukan Helez i Nada Mladina

Banjalučki Info / SRNA / Foto: rtrs.tv

Ostalo iz kategorije

Počelo prikuljanje krvne plazme od osoba koje su preboljele kovid

Redakcija

Nastavak sjednice u 9.00 časova u maloj sali Narodne skupštine RS

Administrator

Dodik: Produžiti i obezbijediti jedinstvo SPC

Redakcija